Boekje over Houthaven uitverkocht, tweede druk op komst!

Foto: Wijkteam Houthaven

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de wijk Houthaven heeft Wijkteam Houthaven een jubileumboekje uitgebracht over de geschiedenis van houtfabriek Simons. De eerste druk was op de tweede dag al uitverkocht!

25 jaar Houthaven

De onthulling van de muurschildering en twee daagse fototentoonstelling over ‘de Simfa’ vorig weekend in de wijk Houthaven was een geweldig succes. Er zijn veel mensen geweest bij zowel de onthulling van de muur als de tentoonstelling. Veel mensen hebben er gewerkt, of een familielid, of hebben op het terrein gespeeld als kind. En bij herhaling dat het voor ‘ons moeder’ niet mocht, maar daar spelen deden ze toch. De vele verhalen over vroeger waren zeer interessant, gestimuleerd door de vele foto’s met vele momenten van herkenning van gebouwen, bruggen, de stoommachine, de tram op de Bredaseweg, maar ook mensen.

Houtfabriek Simons, de Simfa

Naast de muurschildering werd er vorig weekend ook een speciaal boekje gepresenteerd over Houtfabriek Simons. Het jubileumboekje is geschreven door Simon Burggraaf, die actief is als medewerker genealogie bij Heemkundekring de Heerlijkheid. Hij beschreef de Simfa, zoals de fabriek later heette, vanuit de geschiedenis van de familie Simons. Het boekje van 137 pagina’s is aangevuld met interviews door Ingrid Kriens met voormalig medewerkers. Samen met veel fotomateriaal geeft dit een compleet beeld van dagelijkse gang van zaken bij de Simfa. Het boekje was echter zo’n succes, dat de eerste druk al op de tweede dag volledig was uitverkocht.

Tweede druk op komst

Het Wijkteam Houthaven wil graag een tweede druk verzorgen, maar is afhankelijk van het aantal mensen dat er nog voor inschrijft. Dus als je belangstelling hebt, laat het zo snel mogelijk weten en geef het door aan anderen. Het boek kost € 5,00 en kan besteld worden op [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen