Arriva komt met spitsbus van Vrachelen naar Breda

Foto: bravo.info

De gemeente heeft positief gereageerd op het voorstel van Arriva om spitslijn 324 van Vrachelen naar Breda te introduceren. Daarnaast vraagt de gemeente om ook de Bravofiets naar Oosterhout te halen.

Verbeteren Openbaar Vervoer

Door de introductie van de spitsbus 324 rijden er in de middagspits twee extra bussen rechtstreeks van Vrachelen via Teteringen naar Breda. In het bestuursakkoord van de gemeente Oosterhout was de wens tot verbetering van de OV-verbinding met Vrachelen al opgenomen. De gemeente laat dat weten in een schriftelijke reactie op het exploitatieplan 2020 van Arriva. Het is nog niet bekend wanneer de eerste rit van lijn 324 zal plaatsvinden.

Bravofiets

In die brief stelt het college Arriva ook voor om de Bravofiets in Oosterhout te introduceren, zoals Arriva dat in Tilburg, Den Bosch en Bergen op Zoom al van plan is. Dit is een deelfiets de gebruikt kan worden voor het laatste stukje van een bushalte naar de eindbestemming. Het college stelt Arriva voor om deze fietsen ook in te zetten voor ontsluiting van de industrieterreinen Vijf Eiken (bushalte Zuiderhout/Europaweg) en Weststad (bushalte Het Goorke).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen