Kerkstraat heeft primeur met eerste geveltuintje in de binnenstad!

Foto: Gemeente Oosterhout

De winkel Hidden Styles in de Kerkstraat heeft het eerste geveltuintje in de Oosterhoutse binnenstad. Het ziet er naar uit dat dit voorbeeld zal worden gevolgd.

Smal strookje groen

De gemeente en de ondernemers van de binnenstad hebben ‘vergroening’ als belangrijk punt staan in het actieplan ‘binnenstad’. De gemeente heeft nu samen met Hidden Styles de eerste geveltuin gerealiseerd. Dit is een smal strookje groen tegen de gevel van de winkel, met een paar vierkante meter plantjes erin. Naast het perkje met een ‘groene jungle’, zoals de ondernemer het noemt, zijn er ook enkele klimplanten tegen de muur gezet. Wanneer die gaan groeien wordt de hele gevel groener! In het filmpje onderaan dit artikel praat Wethouder van der Helm met Gerard van Hidden Styles over dit mooie initiatief.

Ook interesse?

Naast de geveltuintjes in de binnenstad is de gemeente ook bezig met een plan voor geveltuintjes bij woningen. Dit plan staat nog in de kinderschoenen, maar wanneer je geïnteresseerd bent kun je vast contact opnemen met [email protected]. En ben jij ondernemer in de Oosterhoutse binnenstad en wil jij het voorbeeld van Hidden Styles volgen? Meld je dan aan bij [email protected].

https://www.facebook.com/oosterhoutgemeente/videos/1425862380885215/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen