Groen is doen tijdens Oosterhoutse Duurzaamheidsweek

Foto: Pixabay License / Ancca

In Oosterhout is een gevarieerd programma vol activiteiten voor inwoners en ondernemers tot stand gekomen rondom de Dag van de Duurzaamheid.

Duurzaamheidsweek

In de Duurzaamheidsweek Oosterhout tot en met 12 oktober zijn er allerlei activiteiten rondom duurzaamheid: Duurzame Huizen Route, Uitreiking Groen Pluim, film op locatie, kinderboekenweek én de tweede editie van de Groen Is Doen Beurs en de samenwerking met de  Groen Is Doen Markt (voorheen Duurzaamheidsmarkt).

Programma Groen is Doen

  • Zaterdag 5 oktober 10.00 uur: opening Duurzaamheidsweek bij Rabobank Amerstreek. Met workshop ‘duurzaam wonen’ en een duurzame route.
  • Maandag 7 oktober 9.00 uur: lancering educatieproject ‘#wegmetafval in Oosterhout’ door wethouder Willemsen met leerlingen van Vrijeschool De Strijene.
  • Dinsdag 8 oktober 13.45 uur: Oosterhouts Duurzaamheidsevent voor ondernemers in Theater de Bussel. Trendwatcher en TED-spreker Ruud Veltenaar neemt ondernemers mee in de laatste ontwikkelingen en inspireert hen zelf aan de slag te gaan. Hoe je dat ook kunt doen bespreekt Remco van Dessel van Agel adviseurs met Oosterhoutse ondernemers. In de middag wordt de Groene Pluim uitgereikt aan het meest innovatieve duurzaam bedrijf van Oosterhout. Aanmelden/ meer informatie op www.vecoo.nl.
  • Woensdag 9 oktober 19.30 uur: Film ‘The biggest little farm’ over kringlooplandbouw en wat Oosterhouters daar zelf aan kunnen doen, locatie Milieustraat.
  • Zaterdag 12 oktober
    10.00 tot 15.00 uur Groen Is Doen beurs met diverse workshops voor inwoners in Theater de Bussel.
    12.00 tot 15.00 uur Kindermiddag in Theek5 met onder andere een dans- en kindercollege over bijen en een afvalquiz.
    11.00 tot 16.00 uur Duurzame markt op het Hema-plein in de Arendshof. Kramen met duurzame oplossingen voor kleding, voeding, afval en meer.
  • Zondag 13 oktober 10.00 / 14.00 uur: duurzame rondvaart bij watersportvereniging Sluis 1 langs de windmolens op Weststad met de elektrische boot Z8. Het Wilhelminakanaal bestaat honderd jaar. En watersportvereniging Sluis 1 (de jachthaven in de Zwaaikom) viert zijn veertigjarig bestaan. Daarom ligt er op zondag 13 oktober een elektrische rondvaartboot bij de jachthaven, waarop belangstellenden gratis mee mogen varen. De vaartocht duurt circa een uur. De vaartijden zijn 10.00 uur en 14.00 uur. Hiervoor aanmelden doet u door een e-mail te sturen naar [email protected] (vol = vol).

KLIK HIER voor meer informatie
KLIK HIER en geef je op voor de gratis nieuwsbrief van Oosterhout Nieuws!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen