Film en bier op de bodem van voormalig zwembad BOCK

Foto: Casper van Aggelen

Zaterdag 5 oktober wordt voormalig zwembad De Blikken aan het Paterserf door ‘Film op Locatie’ omgetoverd tot bioscoop.

Op de bodem van het zwembad

In het lege zwembad De Blikken is gedurende de afgelopen drie jaar van alles te zien en te doen geweest. Er wordt niet meer gezwommen maar wel geëxposeerd, vergaderd, gegeten en toneel-en muziek gespeeld. Film op locatie voelt er zich ook als een vis in het water en organiseert er vanavond een filmavond met de film Le-Grand-Bain, een ludieke film over een Frans schoonzwemteam.

Le-Grand-Bain

Film op locatie kenmerkt zich door het vertonen van films op bijzonder locaties. Daarnaast vullen ze het programma aan met leuke, bijpassende onderdelen. Na een ludiek ontvangst om 20.00 uur met koffie/thee kijken we op de bodem van het voormalig zwembad naar een groepje mannen van middelbare leeftijd dat zich in een gemeentelijk zwembad bekwaamt in de kunst van het synchroonzwemmen. De heren zijn van diverse pluimage en hebben allemaal zo hun eigen besognes. Samen vormen ze echter een hecht team en zijn ze er voor elkaar. Langzamerhand krijgen ze weer het gevoel dat ze er toe doen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Met veel wilskracht storten ze zich in het avontuur, dat hen het zelfvertrouwen en het plezier in het leven teruggeeft. In deze ontroerende Franse tragikomedie schetst filmmaker Gilles Lellouche (Narco) met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt.

Meer informatie

Bij het ticket van € 12,50 zit tevens een bierproeverij inbegrepen uit het assortiment van De Lastige Broertjes. Na zoveel speedo’s in beeld kan er na afloop van de film geproost worden (op de overwinning?) op de badrand.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen