Goede doelen en onderwijsperikelen in Kletscafé

Foto: Theater de Bussel

Zondagmiddag 8 december is er tussen 13.00 en 15.00 uur het laatste Kletscafé van 2019 in Café Fwaajee in theater de Bussel.

Kletscafé

Inloophuis Poppy’s, Stichting Leergeld, Santa Run en de stichting IJsmarkt bemannen voor deze gelegenheid marktkramen in de foyer waar je informatie kunt krijgen over de betreffende goede doelen, uiteraard worden zij ook geïnterviewd in het eerste uur van Kletscafé. Over het onderwerp onderwijsperikelen gaan we praten over het lerarentekort, wat drijft een leraar om dit vak met passie uit te voeren, hoe hoog is de werkdruk, wat kan er beter en wat kunnen we van elkaar leren, moeten ouders voor de klas staan of moet er vernieuwing van het onderwijs komen.

Gasten

Allemaal onderwerpen waar op in zal worden gegaan met Tom Ovington, of zoals hij zichzelf noemt ’the traveling teacher’. Tom heeft in 5 maanden tijd 18 landen bezocht om met eigen ogen het onderwijs aldaar te aanschouwen. Ook Nicole Hanegraaf van het Delta Onderwijs, Bianca Buijsters van de ouders Ontdekking en Mathilda van Engelenburg van de islamitische basisschool Okba Ibnoe Nafi zijn te gast. Ook een aantal stellingen worden gepresenteerd waarin het publiek zijn mening kan geven. De muziek wordt verzorgt door Immer Roelandse. Immer is 15 jaar en studeert gitaar aan de Young Musicians Academy, dat is de jonge talentenklas van het conservatorium in Tilburg.
De presentatie is in handen van Marleen Helsloot, Martine Huijbrechts en René van Bijnen. Columnist Ronald Vermeulen sluit op geheel eigen wijze het Kletscafé.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen