Onduidelijke toekomst Oosterhoutse buizenfabriek Tata Steel Tubes

Foto: Screenshot Youtube

De toekomst voor 300 medewerkers van buizenfabriek Tata Steel Nederland Tubes BV (voorheen VBF en Corus Tubes) is erg onzeker geworden.

Reorganisatie aangekondigd

In mei van dit jaar werd bekendgemaakt dat de fusie tussen Tata Steel en het Duitse ThyssenKrupp wordt geblokkeerd door de Europese Commissie, omdat het bedrijf anders te groot wordt. Tata Steel is het moederbedrijf van Tata Steel Tubes (voorheen VBF), die naast de buizenfabriek aan de Souvereinstraat ook nog vestigingen in Zwijdrecht en Maastricht heeft. In oktober lekte vervolgens uit dat Tata Steel meer dan 800 miljoen gaat bezuinigen, waarvan 170 miljoen op personeelskosten. Over heel Europa gaat het over ruim 3.000 van de 21.000 arbeidsplaatsen. In de Oosterhoutse vestiging werken ongeveer 300 mensen.

Tata Steel Tubes te koop gezet

Tegenover BN/De Stem bevestigd voorzitter van de ondernemingsraad van Tata Steel dat vorige week vrijdag aan het personeel bekend is gemaakt dat de drie vestigingen van Tubes BV in de verkoop zijn gezet, hoewel een koper nog niet direct in beeld zou zijn. Volgende week moet duidelijk worden welke gevolgen het grote bezuinigingsplan van Tata Steel voor de Nederlandse vestigingen zal hebben. Tot die tijd hoeven we vanuit de vakbonden geen acties te verwachten, zo laat Cihan Lacin van de FNV aan BN/De Stem weten.

Over Tata Steel Tubes

Tata Steel Tubes produceert en verkoopt een breed assortiment buizen van verschillende staalsoorten in een groot aantal diameters, wanddiktes en buisvormen al dan niet verzinkt, voorzien van een poedercoating of kunststofbekleding. Tata Steel Tubes levert in Europa rechtstreeks en via de tussenhandel aan afnemers in de automobielindustrie, de bouw- en installatiebranche, glastuinbouw, meubelbranche, verpakkingsindustrie, producenten van hekwerken, radiatoren en huishoudelijke artikelen. Zie ook het onderstaande filmpje van Youtube voor een korte uitleg van Tata Steel Tubes Nederland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen