Gemeentebelangen stelt vragen over kappen bomen Weststad II

Foto: Oosterhout Nieuws

Gemeentebelangen heeft schriftelijke vragen gesteld over onvoldoende compensatie van gekapte bomen bij het opknappen van Weststad II.

Opknapbeurt Weststad II

Op 8 januari heeft het College een besluit genomen geld vrij te maken voor het onderhoud en verbetering van de openbare ruimte op Industrieterrein Weststad II. De werkzaamheden omvatten het aanleggen van wadi’s ter verbetering van de afwatering van de verhardingen, het vervangen van de asfaltdeklaag voor de verkeersveiligheid en het vervangen van de betonstraatstenen door een asfaltverharding in de Zeilmakerijweg.

Bomencompensatie

Het College heeft, in afwijking op de Richtlijn Bomencompensatie 2009, besloten om niet één op één de gekapte bomen te compenseren. Van de ruim 90 bomen die volgende maand gerooid zullen worden, komen er 58 terug. De fractie van Gemeentebelangen heeft hierover schriftelijke vragen ingestuurd aan het College. Zij willen weten waarom het aantal bomen niet in zijn geheel wordt gecompenseerd en waarom er wordt afgeweken van de richtlijn. Daarnaast vragen zij of de bomen die niet op Weststad II worden terug geplant op een andere plaats in de gemeente terug kunnen keren ter compensatie. Het College van B&W moet op korte termijn antwoorden geven op de gestelde vragen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen