Oosterhoutse bloemist brengt gratis bloemen naar Amphia

Foto: Rietveld Bloemisten

In het kader van de actie #omdatjijzorgtbrengikbloemen heeft Rietveld Bloemisten zondag 70 gratis bossen bloemen bezorgd bij Amphia in Breda.

#omdatjijzorgtbrengikbloemen

“In de winkel is het momenteel niet heel erg druk, helaas. Maar ondanks dat hebben we het de afgelopen dagen toch heel druk gehad.” Edith de Jong van Rietveld Bloemisten aan de Torenstraat vertelt enthousiast over de actie #omdatjijzorgtbrengikbloemen waar zij aan meedoet. “We hebben namelijk ruim 70 bossen bloemen samengesteld en samen met mijn dochter Meike bezorgd bij het Amphia in Breda. Voor hardwerkende mensen op het IC en de Spoedeisende Hulp die momenteel zo hard werken dat ze bijna geen dag tussendoor vrij hebben.”

Overschot aan bloemen

Edith: “#omdatjijzorgtbrengikbloemen is een actie waarbij bloemisten in samenwerking met kwekers bloemen bezorgen in ziekenhuizen en zorginstellingen, om de mensen die werken in de zorg waardering te geven voor hun enorme inzet.” De bloemen zijn afkomstig van diverse kwekers in het westland. Zij hebben een overschot aan bloemen nu de export grotendeels is weggevallen en het bedrijfsleven zo goed als plat ligt. Zij willen hun bloemen niet weggooien of vernietigen. Bloemisten kunnen bij diverse kwekers gratis bloemen komen ophalen op voorwaarde dat ze er dan boeketten van maken die worden uitgedeeld aan mensen in de zorg. Edith: “We hopen hiermee onze waardering aan de zorgmedewerkers extra te laten blijken. En omdat het zo rustig is in de winkel hebben we toch tijd over. Het voel heel goed dat we dit kunnen en mogen doen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen