[BLOG] “De ontdekkingstocht zit erop…of begint het nu pas?”

Foto: Bart & Sietske

Het Dorstse stel Sietse en Bart probeerde hun ‘vertrek’-droom uit en runde drie weken een berghut in Oostenrijk. Voor Oosterhout Nieuws schrijven ze regelmatig een blog met hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten. Dit is alweer hun laatste blog.

De ontdekkingstocht zit erop.. Of begint het nu pas?

Het is inmiddels een tweeëneenhalve week geleden dat we teruggekomen zijn uit Oostenrijk. Terwijl wij nog op onze roze wolk zaten door de fantastische periode die we afgelopen winter in de bergen gehad hebben, is Nederland in de ban van het Coronavirus. Begrijpelijk, in Oostenrijk speelde het ook, toch krijg je er in een dal wat minder van mee. Je wereld is gewoon wat kleiner.

Ons avontuur

Wij voelen ons iedere keer weer super gelukkig in de bergen en dromen er dan ook van om hier te kunnen leven. We vinden het juist ook super tof onze ervaring te delen met anderen. We zijn dit avontuur aangegaan om te ervaren of wij middels een gastenverblijf onze passie voor de bergen over kunnen brengen op anderen. Daarnaast wilden we ook ervaren hoe het überhaupt is om voor langere tijd te wonen en werken in de bergen. Als je op vakantie bent, is vaak alles mooi en leuk, maar is dat na een langere tijd ook nog zo?

Het was top!

De hele ervaring van afgelopen periode was top! We hebben veel geleerd in het Proefhotel, super fijne gasten mogen ontvangen en echte bergbelevingen kunnen delen. We zijn een stuk wijzer geworden op het gebied van wat we willen in een gastenverblijf. Naast onze eigen ervaring hebben wij ook enorm waardevolle inzichten gekregen van reeds ge-emigreerde Nederlanders. Dank jullie wel! Oh, en als je dan toch zo lang weg bent, kan je maar beter leren skiën. Onze beloning na 10 weken skiles: off-piste!

Toen viel het kwartje

Van verschillende gasten hebben we teruggekregen dat ze onze ongedwongen aanpak en oprechtheid erg fijn vonden. Een super compliment om te krijgen en iets waar we ook echt trots op zijn! Dit is hoe wij, Bart & Sietske, zijn en wat we ook willen behouden in alles wat we gaan doen. En toen we in ons keukentje weer eens zaten te brainstormen over een naam, viel opeens het kwartje. Tot dan toe was het ontbreken van onze naam een doorn in het oog, omdat het maar niet lukt een passende naam te vinden die voor ons beiden goed voelde.
Na wat zoekwerk op internet kwam als synoniem voor ongedwongen Natural naar voren. Mountain Natural, een plek waar je in een ongedwongen sfeer dichtbij de natuur in de bergen kunt genieten en waar we je inspireren de bergen actief en duurzaam te ontdekken. Mountural is geboren.

Een berg aan ervaring rijker

We zijn (letterlijk) een berg aan ervaring rijker door deze winter in en de voorbereidingen die eraan vooraf zijn gegaan. Voor ons is het dan ook een geslaagd avontuur en we kijken dan ook erg trots en voldaan terug. We moeten ook wel eerlijk zeggen, dat zo een periode in de bergen wonen naar meer smaakt! Het bergavontuur zit er wat ons betreft dan ook nog niet op. Wij gaan nu verder onderzoeken wat we precies willen en hoe we dat kunnen gaan realiseren. En blijf ons volgen op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van onze verdere avonturen.
Tschüss
Bart & Sietske

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen