Parkeerplaatsen bij de bossen afgesloten: “Blijf thuis!”

Foto: Boswachter Floris Hoefakker (Via Twitter)

De gemeente heeft de meeste parkeerplaatsen rondom de bossen van Dorst en de Vrachelse Hei dit weekend gesloten. De boodschap: “Blijf thuis!”

Parkeerplaatsen gesloten

“Geniet dit weekend van de zon, maar wel in je tuin of balkon. Of ga met een stoel voor het open raam zitten. Maar ga niet de bossen in of naar andere recreatieve plaatsen.” Dat is de boodschap van de Gemeente Oosterhout. Zij willen niet dat het te druk wordt in de bossen. Daarom worden de meeste parkeerplaatsen rondom de bossen bij Dorst en de Vrachelse Hei dit weekend gesloten. Andere parkeerplaatsen sluit de gemeente wanneer er een grote drukte wordt geconstateerd. “Het wordt dan gewoonweg te druk en dat willen we niet. Juist nu de ontwikkelingen de goede kant op gaan, is het noodzakelijk om de richtlijnen te blijven volgen.”

Dorst en Vrachelse Hei

De gemeente heeft de afgelopen tijd gemerkt dat met name de bossen bij Dorst en de Vrachelse Hei, de plekken zijn waar de meeste toeloop is. Op verzoek van Staatsbosbeheer sluit de gemeente daarom de parkeerplaats bij Beum, ten zuiden van de Wethouder Van Dijklaan in Dorst. Daarnaast worden er alvast borden klaargezet bij Woods aan de Veekestraat en bij Bos&Co (voorheen de Seterse Hoeve) en wanneer hier de toeloop groot is worden ook deze parkeerplaatsen afgesloten. Ook de eigenaren van de Hannebroeck in de bossen bij Dorst en het Houtse Meer op Vrachelen sluiten hun parkeerplaatsen. De Drive In van het Houtse Meer blijft wel toegankelijk. De centrale boodschap: “Blijf gewoon thuis! Haal een frisse neus gewoon in de buurt. Maak er samen een mooi weekend van, maar wel in en om het huis.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen