Reconstructie Burgemeester Holtroplaan loopt vertraging op door corona

Kruising Burgemeester Holtroplaan en Vondellaan
Kruising Burgemeester Holtroplaan en Vondellaan
Foto: Google Streetview

De reconstructie van de Burgemeester Holtroplaan in de wijk Oosterheide heeft onder andere door corona vertraging opgelopen.

Voorlopig ontwerp

Op 9 en 10 december vorig jaar heeft de gemeente inloopavonden voor het project Reconstructie Burgemeester Holtroplaan en parkeerterrein Vondellaan georganiseerd. Op deze avonden werd het voorlopig ontwerp gepresenteerd. Een veel gehoorde bezorgdheid is dat er, na realisatie van het voorgestelde ontwerp, nog steeds te hard gereden zal worden op de Holtroplaan. Ook is naar voren gekomen dat men bezorgd is over de verkeersveiligheid van de oversteekplaatsen zoals deze in het ontwerp zijn opgenomen. Inmiddels is duidelijk geworden dat de monumentale boom op het parkeerterrein Vondellaan gehandhaafd zal blijven. Het ontwerp van het parkeerterrein zal daarop aangepast worden.

Rotonde bij Winkelcentrum Zuiderhout

Het asfalt op de rijbanen en fietsstroken wordt vervangen aan de Burgemeester Holtroplaan tussen de Europaweg en de Van Leeuwenhoeklaan. Er komt een rotonde op de kruising Burgemeester Holtroplaan-Vondellaan, en bij winkelcentrum Zuiderhout en Buurstede worden de fiets-voetgangersoversteekplaatsen verbeterd. Het parkeerterrein bij winkelcentrum Zuiderhout wordt aan de zijde Vondellaan opnieuw ingericht. Daarnaast worden ook een aantal riolen vervangen en komt er LED-straatverlichting.

Vertraging door corona

Afgelopen maart heeft om gezondheidsredenen een wisseling plaatsgevonden van projectleiders en in maart werden we geconfronteerd met het coronavirus. De gemeente geeft aan dat het project hierdoor niet de gewenste voortgang heeft geboekt en belooft vertraging in het project zoveel mogelijk te beperken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen