Dronken vriendinnen betrapt op het rijden onder invloed

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie
Foto: politie.nl

Een 21-jarige Oosterhoutse is zaterdagavond in Tilburg betrapt op het rijden onder invloed in een auto. Ze blies 430 ugl en moest haar rijbewijs inleveren. Ze belde een 22-jarige vrouw uit Rijen om haar op te halen maar ook zij had ook te diep in het glaasje gekeken en blies 225 ugl. Beide vrouwen hebben een proces-verbaal gekregen.

Slingerende auto

Een agent reed zaterdag 5 september 2020 in zijn herkenbare politie auto rond 23.50 uur over de Conservatoriumlaan in Tilburg. Hij zag dat uit tegengestelde richting een personenauto naderde, een Suzuki, die geen verlichting voerde. Daarachter reed een Fiat. De agent zag dat de bestuurster van de Fiat met haar groot licht seinde naar de Suzuki, kennelijk om te waarschuwen. Hierna deed de bestuurster van de Suzuki inderdaad de verlichting aan. De politieman zag dat de Fiat erg slingerde en meerdere malen met de rechterbuitenspiegel de takken raakte van bosschages langs de kant van de weg. De agent besloot gaf op de Bredaseweg een stopteken en zette de automobilist aan de kant.

Sterke alcoholwalm

Uit de auto, waarin twee vrouwen zaten, kwam een sterke alcohollucht. De bestuurster, een 21-jarige Oosterhoutse vrouw, moest blazen. Ze bleek onder invloed van alcohol te zijn en scoorde 430 ugl. Vanwege het feit dat ze beginnend bestuurder is moest zij haar rijbewijs inleveren. Ze vroeg aan de agent of ze een vriendin mocht bellen zodat zij opgehaald konden worden, maar deze bleek eveneens onder invloed van alcohol te zijn. Zij blies als beginnend bestuurder 225 ugl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen