Alle activiteiten in de Duurzaam Oosterhout Week zijn afgelast door coronadreiging

Foto: duurzaamoosterhout.nl

Van 5 t/m 10 oktober zou de Duurzaam Oosterhout Week plaatsvinden. De organisatie laat echter weten dat alle activiteiten worden uitgesteld.

Geen Duurzaam Oosterhout Week in 2020

In de week van 5 tot en met 10 oktober zou de Duurzaam Oosterhout Week plaatsvinden met tal van activiteiten. De organisatie heeft donderdag besloten dat alle activiteiten gericht op inwoners niet doorgaan en uitgesteld worden tot 2021. Alleen het ondernemersevent op dinsdag 6 oktober gaat nog wel door, maar dan online. Daarmee volgt de organisatie het advies van de gemeente om alle niet urgente en noodzakelijke bijeenkomsten uit te stellen. Burgemeester Mark Buijs: “De gemeente kiest ervoor om in deze weken waarbij we het aantal Coronabesmettingen willen terugdringen haar activiteiten te beperken. Als gemeente moeten en willen we daarbij het goede voorbeeld geven.”

Opleving coronavirus

De gemeente is een van de initiatiefnemers van de week, maar ook de andere partijen sluiten zich hierbij aan. Rob van Buitenen van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE): “We hebben gezamenlijk besloten om de Duurzaam Oosterhout Week uit te stellen. Met de huidige opleving van het coronavirus en de strengere maatregelen, is dat de beste keuze.“ De Film op Locatie, de lezing van Florian Dirkse, de kindermiddag en de Duurzaam Oosterhout Markt en workshops in en rondom Theater de Bussel gaan daarom niet door. Het ondernemersevent op 6 oktober gaat wel door, maar dan online. Via een livestream kunnen ondernemers die zich hebben aangemeld de lezingen, interviews, workshop en uitreiking van de Groene Pluim via een live-uitzending volgen. Je kunt je hiervoor nog aanmelden via [email protected]

Toch advies over duurzaam wonen en leven

Oosterhouters die toch nieuwsgierig zijn hoe ze zelf aan de slag kunnen met duurzaam wonen en leven kunnen terecht op de onderstaande website.  Hier geeft de organisatie van de Duurzaam Oosterhout Week informatie over mogelijkheden om met duurzaamheid aan de slag te gaan. Door bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp te plaatsen, je tuin en dak te vergroenen, goed te isoleren of tochtstrips, led-verlichting of HR++ glas te plaatsen. Of door je tuin of dak te ver-groenen. Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen