Stichting Leergeld helpt de Sint weer een handje

foto uit Jaarverslag 2019
foto uit Jaarverslag 2019
Foto: Stichting Leergeld

Stichting Leergeld en andere organisaties doen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat kinderen niet worden buitengesloten.

Stichting Leergeld

Het einde van 2020 nadert. Een bijzonder jaar waarin Nederland deels ‘op slot’ ging, kinderen wekenlang les kregen van hun ouders en er hartverwarmende uitingen van solidariteit ontstonden. Ook een jaar waarin sommige ouders hun baan verloren of de omzet van hun bedrijf zagen opdrogen. De tweedeling in de samenleving lijkt scherper te worden, maar tegelijkertijd is er een tegenbeweging zichtbaar. Stichting Leergeld en andere organisaties doen ondertussen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat kinderen niet worden uitgesloten. Zo kan er via Stichting Leergeld een laptop worden geregeld die verplicht wordt gesteld op school of kunnen ze een leuke verjaardagsbox krijgen via Stichting Jarige Job.

Feest voor ieder kind

In de decembermaand worden er in sommige regio’s ook cadeaucodes verstuurd die ouders met een laag besteedbaar inkomen kunnen gebruiken om de Sint te helpen om van 5 december een feest voor ieder kind te maken. Die toenemende solidariteit wordt ook ervaren bij Stichting Leergeld. “We hebben de afgelopen periode verschillende spontane giften mogen ontvangen van ondernemers of particulieren. Gewoon zomaar, omdat ons belangrijke werk wordt gewaardeerd en ondersteund. We zijn ook erg verheugd met alle acties die er nu en in de komende periode worden opgezet waarbij de opbrengst naar Stichting Leergeld gaat.”

Kun jij ook wat missen?

Rotary Club Oosterhout, die dit jaar 55 jaar bestaat, organiseert een donatieactie waarvan de opbrengt naar Stichting Leergeld gaat. Wil jij Stichting Leergeld ook steunen met een gift? Je kunt dit doen via NL 45 RABO 0139 5935 94 ten name van Stichting Leergeld West-Brabant Oost. Namens alle kinderen, bedankt!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen