Sinterklaas op coronaproof wijze gevierd op basisschool Menorah

Door de beperkingen vanwege het coronavirus kon Sinterklaas deze keer niet met een bijzonder vervoermiddel aankomen op basisschool Menorah. Als alternatief was dit jaar in sporthal Oosterheide een leuk programma bedacht door de jufpieten en jufmeesters.

Audities voor Jufpiet en Meesterpiet

Na de oproep van Sinterklaas tijdens de ingelaste persconferentie in het gemeentehuis zijn de juffen en meesters van Menorah aan de slag gegaan om zich om te scholen tot jufpiet en meesterpiet. Tijdens de audities die hiervoor werden gehouden hebben zij laten zien dat zij goed kunnen dansen, gedichten schrijven, cadeautjes uitdelen en een pietengym bedenken. Gelukkig zijn ze allemaal geslaagd en mochten zij assisteren bij het bezoek van Sinterklaas op Menorah.

Bezoek aan Sinterklaas

In de Oosterheidehal was een groot parcours uitgezet met spelletjes, klimoefeningen, dansen, kleuren en nog veel meer. In één van de gymzalen was een hoek ingericht waar Sinterklaas coronaproof kon worden bezocht. Daar konden de kinderen per klas een liedje voor Sinterklaas zingen, kunstjes laten zien en op de foto met Sinterklaas. Bij Sinterklaas mochten de jufpieten en meesterpieten helpen met cadeautjes uitdelen, wat ze heel goed konden!

Pietendiploma voor de kleuters

Toen de peuters van de voorschool kwamen heeft Sinterklaas aan hen een boek voor gelezen, want ook Sinterklaas vindt voorlezen erg leuk en belangrijk! Aan het einde van de dag kregen alle kinderen een pietendiploma uitgereikt en heeft Sinterklaas aangegeven dat hij graag volgend jaar weer wil komen en dan ook de jufpieten en jufmeesters weer zou willen gebruiken als hulppiet! Natuurlijk hebben alle leerkrachten aangegeven dit graag volgend jaar weer te willen doen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden