Stimuleringslening van 75.000 euro toegekend aan PIM Senior

Foto: St. PIM Senior

De gemeente heeft een stimuleringslening van 75.000 euro toegekend voor de nieuwbouw van Stichting PIM Senior in Dorst.

PIM Senior

Stichting PIM Senior bouwt in Dorst aan huisvesting en zorg voor dementerende ouderen. Het is een zeer duurzaam gebouw waar in de loop van 2021 een PVT-systeem wordt aangelegd, wat zorgt voor opwekking van energie en warm water. Het college heeft besloten Stichting PIM Senior hiervoor een stimuleringslening toe te kennen van 75.000 euro.

Solide businessplan

De gemeente maakt hiermee gebruik van haar bevoegdheid om af te wijken van het advies van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). De aanvraag is eerder door SVn afgewezen, omdat de stichting niet kon voldoen aan de voorwaarde drie jaarrekeningen te overleggen. Het college wijkt hiervan af, omdat er een solide businessplan onder de ontwikkeling ligt en de inschrijvingen op de woningen nu al de verwachtingen overtreffen.

Duurzaamheid

Daarnaast werkt de gemeente vol energie aan de duurzame toekomst van Oosterhout. Dit initiatief draagt bij aan de realisatie van deze duurzaamheidsambities die zijn vastgelegd in de Routekaart 2019-2022. Gemeente Oosterhout is risicodrager over het resterende bedrag, indien Stichting PIM senior niet aan haar maandelijkse aflossingen kan voldoen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden