Vastwel: Tijd & Eeuwigheid start met 40 bijzondere interviews

Antoniuskerk
Antoniuskerk
Foto: Sjoerd van Dijk / Sjoerd Fotografie

De Vastenperiode is weer van start gegaan en daarmee ook het jaarlijkse project Vastwel van het leer- en inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Verbinding zoeken

De Vastentijd en Ramadan zijn niet meer exclusief. Steeds meer mensen laveren, zoeken verbinding met zichzelf en met anderen, willen bewuster keuzes maken, steeds meer met uitgangspunten als: Koester de mens, koester de planeet, het een verbindt het ander en samen zijn we sterker. Steeds meer doen we aan zelfreflectie door met een open en eerlijke blik naar je “ik” te kijken en van daaruit te dromen, te durven en te doen. Vastwel is een initiatief van het leer- en inspiratiehuis van het Sint Catharinadal.

Dagelijks een bijzonder interview

De thema’s van project Vastwel spreken tot de verbeelding en bieden veel mogelijkheden om het verhaal te vertellen, te laten voelen en te beleven. Elke dag in de vasten periode is er een uitzending op de ORTS. Veertig Oosterhouters vertellen in een decor van zandlopers en spijkerbroeken hun persoonlijke verhaal. Onder de 40 gasten vertellen onder andere bugemeester Mark Buijs, Joop Struijk, Jan Schipper, Yves de Boer en Pascal Grosveld over leven en dood gaan, een grote omwenteling in het leven, een mooi moment van geluk of een foto die dierbaar is. Na elk verhaal draaien ze de Angeluszandloper om voor de volgende 24 uur om. Ze staan stil en geven de tijd een duwtje.

Televisie-uitzending

De interviews worden afgenomen door Martine Huijbregts, Quin Kempees en Lisanne Fennema. Deze week kun je kijken naar de persoonlijke verhalen van onder andere Nicole Hanegraaf, Theo Michielsen, Miranda van Bragt en Peter Huijbregts. Toon Oomen en Vrienden zorgen voor de muzikale omlijsting en het programma wordt om omstreeks 18.20 uur uitgezonden op het telvisiekanaal van de ORTS of online via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen