Meer bewegen is simpel met deze eenvoudige tips

Foto: Pixabay License / ID 5598375

OMT-lid Diederik Gommers zei onlangs bij BNR Nieuwsradio dat de overheid aan het begin van de crisis meer had moeten inzetten op sport en bewegen.

Meer bewegen

Dat sporten en bewegen belangrijk is voor onze weerstand weten we allemaal. De aandacht van de Rijksoverheid is momenteel echter volledig gericht op het onder controle houden van het virus. Dat is begrijpelijk, maar er is zoveel meer. Onze bewegingsvrijheid is behoorlijk is beperkt en de sportscholen zijn dicht zijn dicht. Hoe kom je zelf vaker van de bank? Meer bewegen start heel simpel met vaker lopen. Wandelen dus! Dat kost niets, kan je overal doen en kan ook zonder hond. Samen wandelen is wel zo gezellig en dit kan ook telefonisch. Heb je een belafspraak staan? Stel voor om dit wandelend te doen. Mis je je collega’s? Maak een wandelafspraak in plaats van urenlange zoom-meetings.

Let op je houding

Zorg dat je elk uur beweegt, ook al is het een korte wandeling door het huis of even 5 minuten buiten voor de deur. Sla geen pauzes over en gebruik deze om te bewegen. Je kan dan ook wat rek- en strekoefeningen doen, net zoals dieren dat doen als ze in de ochtend wakker worden. Koop een springtouw, trek je gympen aan en werk aan je conditie. Word je daarnaast bewust van je houding. Hoe zit je op een stoel? Is je rug recht, zijn je benen ontspannen, staan je voeten naast elkaar op de grond, zijn je buik en gezicht ontspannen? Simpele tools met een grote impact.

Houd het simpel

Als we aan bewegen en sporten denken, wil niet zeggen dat we meteen ‘op’ een sport moeten, een duur abonnement moeten kopen of meteen een half uur moeten joggen. Houd het simpel en klein, ga op één been staan tijdens het tandenpoetsen, sta op vanachter je bureau als je moet bellen, pak de fiets en koop een matje waar je wat oefeningen op kan doen. Hoor je jezelf zeggen dat je geen zin hebt? Weet dan dat jij dat niet bent, maar dat het slechts gedachtes zijn. En pak alsnog je gympen om een half uurtje te wandelen en wat frisse lucht op te snuiven. Succes!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen