Folkgroep BmB geeft gratis zondagmiddagoptreden in Stadstuin de Schelp

Foto: Stadstuin de Schelp

Op zondag 26 september verzorgt Folkroep BmB een gratis zondagmiddagconcert in Stadstuin de Schelp aan de Vijzel. Entree is zoals gebruikelijk gratis.

Folkgroep BmB

BmB bestaat uit drie mannen die houden van folk. Ze brengen gezongen liederen om je te laten stuiteren en zwijmelen, te laten zwieren, lachen en huilen. Een fraai staaltje traditionele folk (met zang) enthousiast gebracht door een veelzijdig trio dat klinkt als een ruime band. Wouter Kuyper zocht een groep waar hij zijn ei op zijn doedelzakken beter kwijt kon. Een zanger moest erbij en het moest stevig zijn. Luc Plompen, ook bekend als troubadour Lucas Florent, is zijn frontman en verhaalt in het Nederlands, Frans en Engels van vrolijke kroegen, verleidelijke zigeunervrouwen en koene ridders die ervan balen te moeten vechten voor hun heer.

Diverse instrumenten

Als het wat fragieler en lieflijker mag zijn, neemt Luc ook zijn gitaar ter hand. Niek van Uden-Luteijn verzorgt de basis van de band. Op zijn concertaccordeon baant hij de weg voor stem en doedelzak, ritmisch, speels, stevig, wat nodig is om het verhaal te vertellen. Wouter Kuyper bespeelt allerlei blaasinstrumenten. Het meest hoor je hem op Franse doedelzakken, maar je hoort ook chalumeau, blokfluit en Zweedse doedelzak deze middag. De heren draaien er hun hand niet voor om hier en daar een driestemmig koortje weg te zetten, te scheuren en te strelen op hun instrumentarium.

Meer informatie

Het gratis concert begint om 15.00 uur en de entree is gratis. Een vrije gift wordt uiteraard op prijs gesteld. Je vindt Stadstuin de Schelp aan het parkeerterrein de Vijzel aan de St. Jansstraat in het centrum. Wil jij de Stadstuin financieel steunen? Dat kan door Vriend van de Stadstuin te worden. Je zorgt er dan mede voor dat Stadstuin de Schelp ook in de toekomst een artistieke oase kan blijven in het centrum van Oosterhout. Klik hier om het formulier te downloaden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen