Schaaktafels in het Slotpark worden vandaag officieel in gebruik genomen

Foto: Jong in Oosterhout (via Instagram)

Op zondag 26 september worden de pas geplaatste schaaktafels geopend door wethouder Clèmens Piena. Bij de schaaktafels kun je met je vrienden, familie of met onbekenden schaken. De tafels zorgen dus niet alleen voor sport en spel, maar ook voor verbinding in de wijk en de stad.

Urban Chess

De schaaktafels zijn geplaatst nadat de gemeenteraad, op voordracht van (GroenLinks en Gemeentebelangen Oosterhout) hiervoor middels een motie een oproep hadden gedaan. Het Slotpark bleek hiervoor een geschikte locatie te zijn. Het schaken in de openbare ruimte wordt ook wel Urban Chess genoemd en werd de afgelopen jaren in Nederlandse gemeenten gepromoot door Jesús Medina Molina. Wethouder Piena, een fervent schaker, juicht het initiatief toe: “Schaken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen en houdt de geest actief. Bovendien verbindt sport en spel elkaar, dus de schaaktafels bevorderen de sociale cohesie in de wijk en de stad.”

Programma

De opening van de schaaktafels wordt samen met schaakverenigingen de Rode Lopers en D4 georganiseerd. De formele opening start om 11.00 uur met een simultaan wedstrijd tussen wethouder Piena, enkele betrokken raadsleden en bestuursleden van de schaakverenigingen. Hierna volgt een toernooi waarbij jeugdschakers tegen elkaar zullen schaken. Bij de opening zal ook viervoudig Nederlands kampioene dames schaken Womens Grand Master (WGM) Anne Haast aanwezig zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden