Theo van Drunen zondagmiddag met nieuwe voorstelling in De Schelleboom

Foto: Theo van Drunen

“Ik tel mijn idealen, ik raak er steeds meer kwijt. Het went, dat gevoel van spijt. Verliezen tegen de tijd.” Met dat citaat van Bram Vermeulen begint zanger-liedjesschrijver Theo van Drunen zijn nieuwe voorstelling.

Aanstaande zondagmiddag te zien en horen in vestzaktheater De Schelleboom in Oosterhout. Er zijn nog enkele kaarten (zie hieronder).

Theo neemt je mee op reis

Dat enigszins treurige liedfragment wordt vervolgd met: “Geef me één goede reden om te zingen.” En blijkbaar vindt Theo heel veel goede redenen om te zingen. Hij neemt het publiek mee op reis, over de wereld, door het leven. Kleinkunst in de meest pure vorm. Zijn verhalen en liedjes zijn soms melancholisch, soms treurig, soms vrolijk, soms hilarisch. Maar altijd oprecht. Met een knipoog naar niet alleen Bram Vermeulen, maar ook naar Pete Seeger, Jerry Jeff Walker, Wolf Biermann en Gerard van Maasakkers.

In de aankondiging staat: “Zing mee! Voel! Beleef! Veeg je tranen weg en ga met een brede glimlach naar huis.”

De voorstelling van Theo van Drunen roept ook vragen op. Waarom gaat hij bijvoorbeeld terug in de tijd. Theo: “De grap is dat terug in de tijd linea recta leidt naar het NU. Oorlogen van toen zijn nog niet uitgevochten. Er zijn nog steeds miljoenen vluchtelingen. En de ideale samenleving is nog heel ver weg. Ik leg daarom vooral verbanden tussen het verleden en het heden.”

En is Theo echt in een grote hippie-commune in Amerika geweest? Theo: “Jazeker! Ik had er mijn zinnen op gezet nadat ik een documentaire over die commune had gezien. Het heette The Farm in Summertown in Tennessee. Bestaat nog steeds. Het leek mij absoluut ideaal. Maar daar ter plekke bleek toch anders. Daar vertel ik iets over in de voorstelling. Ik ben er wel gedesillusioneerd vertrokken.”

Wordt het niet een te serieuze voorstelling? Theo: “Zeker niet. Ik roer een paar ernstige onderwerpen aan, maar doe dat ook op een luchtige manier met veel humor en relativering. Bovendien ben ik heel optimistisch. Stap voor stap gaat het toch vooruit met de mensheid. Ik beloof het publiek dan ook al met al een vrolijke middag.”

Gelden er corona-maatregelen? Theo: “De Schelleboom kan enkel open voor voorstellingen als het theater zich houdt aan de geldende regels. Dat betekent dat zij worden verplicht om te controleren op QR-codes. Dat kan natuurlijk digitaal of met een geprinte versie. Gelukkig geldt na de controle voor zowel de koffie vooraf als in de pauze of bij de nazit geen 1,5 meter afstand meer. Er kan lekker worden geborreld na de voorstelling. Een volle zaal is ook veel gezelliger én de aanwezigen krijgen mijn volledige programma in plaats van een uitgeklede voorstelling.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen