Amphia update: 18 coronapatiënten in behandeling waarvan 3 op intensive care

Foto: Pixabay License / TheDigitalArtist

Er worden momenteel 18 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 3 op de intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 3 februari 08.00 uur (tussen haakjes het verschil met 1 februari 2022 om 8.00 uur):

  • Er worden 18 patiënten (-5) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 3 (=0) op de intensive care.
  • Er worden 0 (=0) patiënten via thuismonitoring behandeld
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari 2021 geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Landelijk beeld

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) registreerde in de afgelopen zeven dagen 556.712 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 79.530 meldingen per dag, het hoogste niveau ooit. Het werkelijke aantal ligt nog hoger, omdat de achterstand in diezelfde periode met 41.000 toenam. Dat had deels te maken met het inlopen van een achterstand aan positieve testuitslagen en met een technische storing eind vorige week. In werkelijkheid zullen dus ongeveer 600.000 mensen positief zijn getest.

Aantal sterfgevallen stabiel

Het aantal sterfgevallen is nog altijd stabiel. In de afgelopen dag kreeg het RIVM bericht dat elf mensen aan de gevolgen van hun besmetting zijn overleden. Het gaat om twee mensen uit Amsterdam en verder om inwoners van de gemeenten Rotterdam, Groningen, Dordrecht, Weert, Veldhoven, Utrechtse Heuvelrug, Borsele, Leiderdorp en Zundert. In de afgelopen week zijn 61 sterfgevallen door toedoen van het coronavirus geregistreerd. Dat is vergelijkbaar met het niveau over de afgelopen weken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen