Blog Burgemeester: “feesten”

Foto: Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, feesten

Feesten. Dat hebben we de afgelopen weekenden wel gedaan. Carnaval en het Parkfeest volgden elkaar direct op. Het zijn de twee grootste feesten van Oosterhout. Twee feesten, die veel van elkaar verschillen, maar waar bij het ene of het andere feest zo’n beetje alle Oosterhouters betrokken zijn. De één om te helpen als vrijwilliger en zo zijn bijdrage met plezier te leveren; de ander om zijn plezier aan het feest te beleven. Één ding is zeker: zonder beide groepen Oosterhouters komt er niets van terecht.

‘Carnaval meej Pinksteren’ zoals het werd genoemd, was de inhaalslag die wij carnavalvierders nodig hadden om ons zo na corona te ontladen. Wel bijzonder. De verwachting was korte broek en zonnebril met carnaval. De eerste dag was dat zeker het geval, maar de andere twee dagen vielen letterlijk in het water. Het kwam met bakken uit de hemel vallen. Dit kon overigens de echte carnavalsvierders niet deren. Die waren er gewoon bij en gingen lekker los op de carnavalsmuziek. Eindelijk weer een grote Kaaiendonkse optocht en dat mocht heel het land weten. De prachtige wagens van de bouwers waren ‘s avonds op SBS 6 en het Acht Uur Journaal te bewonderen. Dat maakte ons Kaaiendonkers trots.

Dat de opkomst ‘s avonds op de laatste dag -ondanks de enorme plensbuien- zo groot was, had als reden het afscheid van de door alle Smulnarren en Smulnarinnekes (waaronder ook zeker Christel en ik) zo geliefde prins Mienus 14. Je voelde de emotie bij alles en iedereen en zeker bij hemzelf toen hij voor de laatste keer de stadssleutel aan mij teruggaf. Er kwam op dat moment een einde aan een regeerperiode van een echt verbindende carnavalsvorst. Ik mocht hem daarvoor samen met de voorzitter van de O.C.S. bedanken. In mijn woorden tot hem zei ik dat het de laatste dagen niet geregend had, maar dat het de tranen waren die wij allen hadden opgespaard voor zijn afscheid.

Dan het tweede echte Oosterhoutse feestje, het Parkfeest, dat na een aantal jaren gedwongen afwezigheid weer zou worden gehouden. Op de vrijdag voor Pinksteren werden al de eerste voorbereidingen getroffen en het park achter de Heuvel werd omgetoverd tot een waar festivalterrein dat er echt supergezellig en sfeervol uitzag. Vrijdagmorgen ben ik nog snel even bij de vrijwilligers langs gegaan die de opbouw al bijna hadden voltooid. Het zag er allemaal goed uit. En dat gold zeker ook, in tegenstelling tot carnaval, voor de weersvoorspellingen voor het weekend.

En wat een feest hebben we allen beleefd. Naast genieten van geweldige artiesten en mooie muziek konden we weer eens echt elkaar ontmoeten in het park. Dansend en kletsend op een zwoele voorjaarsavond. Veel bezoekers waren uitgelaten en blij. Dat alles mogelijk gemaakt dankzij de inzet van alle vrijwilligers, maar ook onze eigen mensen.

Laten we hopen dat we nooit meer zo lang op deze twee feesten hoeven te wachten, want de positieve energie die hierbij vrijkomt kunnen we eigenlijk niet missen. Heel veel energie kreeg ik tenslotte dit weekend ook van het perfecte optreden in het kader van 750 jaar Sint Catharinadal van de Jostiband samen met de Oosterhoutse Nachtegalen, inclusief een gezellige nazit met de zusters.

Oosterhout, meer voor elkaar

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen