Oosterhout krijgt op steeds meer plekken laagdrempelige dagbesteding

Foto: Actief Zorg

Vanaf september start een eenjarige pilot voor dagbesteding op vier dagdelen in De Pannehoef onder de noemer Nieuwe Dag.

Activiteiten dichtbij huis

Wethouder Piena: ‘Inloop Nieuwe Dag past bij onze ambitie om inwoners op steeds meer plekken in onze gemeente makkelijk toegang te geven tot dagbesteding. Mensen kunnen op deze plekken gewoon binnenlopen om elkaar te ontmoeten en activiteiten te ondernemen, zonder dat we een inwoner een beschikking voor dagbesteding hoeven te geven. Dat scheelt tijd en geld. Maar vooral biedt het de inwoner gemak en ondersteuning dichtbij huis. Daardoor blijven mensen vitaal en betrokken bij elkaar. Door de professionele begeleiding zorgen we dat inwoners met problemen zo snel mogelijk in beeld zijn en geholpen kunnen worden.’

Laagdrempelige dagbesteding

Als mensen met elkaar in contact zijn, elkaar kennen, dan gaan ze voor elkaar zorgen. Dit zorgt voor een gevoel van eigenwaarde en geeft zingeving aan de dag. Op het moment dat je ergens heen gaat waar anderen op je wachten, kom je graag je bed uit. In het najaar van 2021 is voorzichtig en zeer kleinschalig gestart met de laagdrempelige dagbesteding Nieuwe Dag. De eerste ervaringen met Nieuwe Dag in de Pannehoef zijn positief. Reden voor de gemeente om de eenjarige pilot te financieren.

Dagbesteding voor iedereen

De inloop van Nieuwe Dag in de Pannehoef is vanaf september iedere dinsdag tussen 9.30 en 16.00 uur open, op donderdag van 9.30 tot 13.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur. Iedereen is welkom, er wordt samengewerkt met andere partijen en er is begeleiding door professionals. Het activiteitenaanbod komt tot stand in nauwe samenwerking met en, indien mogelijk, ook begeleid door de inwoners zelf. Andere voorbeelden van dagbesteding waar inwoners kunnen binnenlopen zijn Floralia Park, De Buurtkamer (de Slotjes), De Aanloop (Bunthoef en Arkendonk), Buurtplein (Arkendonk) en de Pastorie (Oosteind). Voor inwoners rondom appartementencomplex De Braak is er Huis ter Braak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen