In heel Nederland vrijwel geen treinverkeer door staking bij NS

Foto: CC BY-SA 4.0 / Jacek Rużyczka

Er wordt vandaag gestaakt door NS-personeel. De NS adviseert treinreizigers hun reis uit te stellen of vervangend vervoer te regelen. De ANWB verwacht dat de ochtend- en avondspits vanwege de staking drukker zullen zijn dan normaal.

Geen treinen

Dit keer staat het NS-personeel in Midden-Nederland waar onder andere het spoorknooppunt Utrecht Centraal toe behoort en dat heeft gevolgen voor heel Nederland. Want met uitzondering van het traject Amsterdam Centraal – Schiphol rijden er de hele dag geen NS-treinen. De Eurostar en Thalys zullen dinsdag wel rijden, maar ook de overige internationale treinen rijden niet in Nederland. De regionale treinvervoerders blijven wel rijden, met uitzondering van de treindienst Alphen-Gouda.

CAO-onderhandelingen

Het is de vierde stakingsdag van de vakbonden. Maandag lag het treinverkeer in Noord-Holland plat. Vorige week woensdag werd er al in Noord-Nederland gestaakt, en vrijdag in Zuid-Holland. NS-personeel voert actie vanwege de stukgelopen cao-onderhandelingen tussen de spoorvervoerder en de vakbonden FNV, CNV en VVMC.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen