De scholen gaan vandaag weer beginnen, wees alert!

Foto: VVN

Met de campagne hoopt VVN de ongevalspiek onder fietsende scholieren die er traditiegetrouw is na de zomervakantie terug te dringen.

Scholen weer van start

Vandaag beginnen de meeste Oosterhoutse scholen met het nieuwe schooljaar. Op diverse plekken hangen de spandoeken en posters op straat met daarop de slogan ‘Onze scholen zijn weer begonnen’. Daarmee worden deelnemers in het verkeer eraan herinnerd dat scholieren weer op de weg zijn. Automobilisten worden opgeroepen op hun snelheid te letten bij scholen en hangen er op diverse plekken hangen spandoeken en posters op straat met daarop de slogan ‘Onze scholen zijn weer begonnen’.

Verkeerservaring

Samen zorgen we voor een veilige school-thuisroute. VVN adviseert ouders daarom vooraf de veiligste route met hun kinderen te oefenen. Ook raadt VVN aan om de fiets vooraf te controleren: zit het stuur goed vast, werkt de verlichting, staat het zadel op de juiste hoogte, doet de bel het en zijn de banden opgepompt? Ook is het belangrijk dat ouders hun kinderen niet onnodig met de auto naar school brengen: dat maakt de route extra druk en dus gevaarlijk. Aan automobilisten vraagt VVN hun snelheid aan te passen, schoolzones te mijden en rekening te houden met kinderen die nog onhandig zijn in het verkeer en weer moeten wennen.

Verkeersveiligheid op 1

De eerste schoolweken gebeuren de meeste ongelukken. Hierbij verwijst VVN naar cijfers van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV), waaruit blijkt dat er vorig jaar 6.700 kinderen van acht tot veertien jaar oud op de spoedeisende hulp belandden na een fietsongeval. Van die fietsongevallen vond 23 procent plaats in de maanden augustus en september. Maar ook daarna blijven we samen verantwoordelijk voor een verkeersveilige school-thuisroute.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen