Duizenden mensen worden verrast met een lintje van de koning

Foto: Publiek domein

Ook in Oosterhout gaat burgemeester Mark Buijs op pad om weer diverse mensen namens de koning een onderscheiding uit te reiken. Later vandaag lees je op Oosterhout Nieuws wie er in onze gemeente allemaal een lintje hebben ontvangen.

Lintjesregen

Enkele duizenden Nederlanders krijgen woensdag een onderscheiding van koning Willem-Alexander, bij de jaarlijkse lintjesregen voor Koningsdag. Vaak worden ze daarvoor naar het gemeentehuis gelokt. Eenmaal daar horen ze hun burgemeester de befaamde woorden uitspreken, “het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot”.

Bijdrage aan de samenleving

De lintjesregen is elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag, de verjaardag van de koning. Mensen worden benoemd tot lid, ridder of officier in de Orde van Oranje-Nassau of de Orde van de Nederlandse Leeuw. Bekende Nederlanders krijgen het lintje voor hun carrière, onbekende Nederlanders voor hun bijdragen aan de samenleving, bijvoorbeeld door jarenlang vrijwilligerswerk te doen. Vorig jaar kregen iets meer dan 3000 mensen een lintje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen