Blog Burgemeester: “Lenteprikkels en een onderscheiding”

Foto: Lalique Schöner / Gemeente Oosterhout

Onze Burgemeester heeft weer een blog geschreven over zijn belevenissen van de afgelopen week. Deze is gepost op de Facebookpagina van de gemeente Oosterhout:

“Beste Oosterhouters, Lenteprikkels en een onderscheiding

Afgelopen dinsdag hadden we een prachtig evenement in De Bussel, dat Lenteprikkels heet. Een evenement georganiseerd door de VNO-NCW Brabant-Zeeland voor al hun leden in de beide provincies. Er was een grote opkomst en daarmee werd Oosterhout ook weer op de kaart gezet. Wethouders Van der Zanden en Melsen waren ook beiden aanwezig. Hoe je het ook went of keert, dit soort evenementen zijn belangrijk voor Oosterhout en zijn ondernemers. Arie Rietveld is bij ons in de gemeente een gerenommeerd ondernemer maar ook voorzitter van deze club in Oosterhout.

Dit evenement brengt altijd bijzondere gasten naar Oosterhout, zoals onze Commissaris van de Koning Ina Adema en Klaas Knot, de directeur van de Nederlandse Bank. De Commissaris mocht ik ontvangen. Zij komt graag naar Oosterhout en doet dit ook zeer regelmatig. En bij deze gelegenheid met al die Brabantse ondernemers kon ze zeker geen verstek laten gaan. Het is fijn om haar te ontvangen. Zij is altijd oprecht geïnteresseerd in wat er bij ons, bij inwoners en ondernemers speelt.

Helaas moest ik vroeger weg en verontschuldigde ik mij. Echt jammer hoor, maar ik moest naar de raadsvergadering. Dus liet ik de commissaris in goede handen bij de directeur van de VNO-NCW.
Ik moest nog flink doorstappen om op tijd voor de raad te zijn. Ik moet altijd eerst even de ambtsketen uit de kluis pakken en deze omdoen. De agenda voor de vergadering, die door de griffier altijd keurig voorbereid is, doorlezen. En dan snel naar beneden naar de raadzaal waar ik altijd probeer de raadsleden nog even de hand te schudden voordat de vergadering begint. Dat vind ik belangrijk, omdat ik ze dan nog even zie voor we beginnen. Misschien dat niet iedereen het weet, maar ze zijn ontzettend druk die raadsleden. Ze hebben gemiddeld meer dan vijftien uur werk aan hun raadslidmaatschap, naast hun gewone werk. Ik heb het zelf ook een behoorlijke tijd gedaan en het valt echt niet altijd mee.

Naast een baan en/of een gezin of het zorgen voor kleinkinderen moet je je toch maar iedere keer voorbereiden en vaak vergaderen. Probeer dat maar eens: veel stukken lezen, inwoners opzoeken en spreken, dan weer een informatie- of debatavond en ter afsluiting van dit hele proces een raadsvergadering om besluiten te nemen. Deze mensen zijn zeer gedreven. Anders werkt het niet. Maar iedere keer als ik ze vraag waarom ze het doen, zeggen ze bijna zonder uitzondering: voor onze gemeente en belangrijker nog onze inwoners. En of je het nu eens bent met de één of de ander, betrokken als ze zijn gaan ze soms tot het gaatje voor iedereen in onze gemeente.

Dus moest ik de Commissaris van de Koning wel achterlaten bij de Lenteprikkel om bij de raad te zijn. Daar kwam nog bij dat één van de raadsleden door mij gedecoreerd zou worden met de gouden gemeentespeld: Peter de Laat, die al vijfentwintig jaar gemeenteraadslid is. Na het opspelden van de gemeentespeld kreeg hij van al zijn collega’s een groot applaus. Ondanks dat ze het lang niet altijd eens zijn met elkaar hebben ze toch veel bewondering en respect voor elkaar. Dames en heren, ook zij zijn dus allemaal een echt staaltje van Oosterhout meer voor elkaar!

Oosterhout, meer voor elkaar!

Mark Buijs
Burgemeester van Oosterhout”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen