Van Vollenhovenfestival bij Oud Brabant op Koningsdag

Foto: Oud Brabant

Tijdens Koningsdag kun je bij Café Oud Brabant genieten van lokale popbands tijdens het Mr. Pieter van Vollenhoven popfestival.

Van Vollenhovenfestival

Het Mr. Pieter van Vollenhoven popfestival biedt al jaren podiumruimte aan tal van lokale en regionale popbands die hun kunsten wilden vertonen ter gelegenheid van de verjaardag van Mr. Pieter van Vollenhoven. Tijdens de 17de editie van dit gratis popfestival staan drie acts op het podium van Oud Brabant: Cut the Crap, CC Riders, AfterTouch. Ron Busio zorgt weer voor de gezelligste opvulling van de pauzes tussen de bands.

Cut the Crap

De band bestaat uit muzikanten met een brede achtergrond (Impulse, Noodsprong, Dicemen) die er een eenvoudige doelstelling op nahouden: lekker muziek maken. Dat doen ze door nummers te kiezen die ‘iets’ hebben, nummers met een ‘bite’. CtC speelt een mix van rock, rock-ballads en eigen werk. Het Van Vollenhovenfestival wordt het eerste optreden zonder Kees Meulemans. Kees is op 23 juni 2020 overleden. De band bestaat uit: Ronald Huizer: zang en gitaar, Sander Peeters: drums Hans Goossens: gitaar en Jacques van der Moezel: basgitaar Aanvang ca. 15:30 uur.

CC Riders

De deels uit Oosterhoutse muzikanten bestaande CC Riders timmeren inmiddels flink aan de weg. Ze staan op diverse festivals dwars door heel het land. En de populariteit groeit maar door. Wat is dan het geheim van deze band? Je kan ze een coverband noemen, maar ze zijn meer dan dat. Dat komt door de unieke performance die bij elke show wordt gegeven. Zanger Peter Paul is een ware entertainer die de show draagt met zijn dolle verkleedpartijen die altijd gepaard gaan met een vette knipoog. Soms lijkt ie op een Dracula die Elvis wil zijn, of andersom en dan staat hij weer met een stofzuiger een liedje van Queen te imiteren. Terwijl gitarist Danyel als een dartel veulen door de zaal springt en ondertussen de ene solo na de andere wegspeelt. Rock ‘n roll, veel Elvis, jaren zeventig soul en rock anthems, guilty pleasures, niets is te gek. En dat met een hoog meezing gehalte. Kortom de ideale band voor Koningsdag en het is ook nog eens de verjaardag van bassist Ron Holman.
Aanvang ca. 17:00 uur

AfterTouch

bestaat uit zeer ervaren en getalenteerde muzikanten die hun strepen zowel binnen Nederland, maar ook daarbuiten meer dan verdiend hebben. Een strakke basis met mooie toetsentapijtjes zorgen samen met 3 stemmige zangpartijen het fundament voor hun Albanese gitarist Sokol. Hij zorgt voor complexe rifjes, maar zeker ook hele vette solo’s. Het repertoire strekt uit van smooth jazzy ballads van bijvoorbeeld Randy Crawford, tot swingende funky nummers van Chaka Kahn, Brand New Heavies en sterke instrumentale stukken van Mezzoforte tot Steve Vai. Aanvang ca. 18:15 uur

Ron Busio

Zanger/gitarist Ron Busio zorgt altijd weer voor een onnavolgbare hoeveelheid liedjes die hij ook door het publiek mee laat blèren. Gezellig entertainment van de bovenste plank van Una Paloma Blanca tot en met Going to my Hometown, bij Ron kan het allemaal tussen de bedrijven door. Met een beetje redelijk weer speelt hij buiten op het Prins Mienuspleintje (Leijsenhoek). Het Mr. Pieter van Vollenhoven Popfestival, 27 april 2023 vanaf 15.30 uur bij Café Oud Brabant aan de Leijsenhoek. Entree is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen