Gouden gemeentespeld voor Henk van Ginneken

Foto: Gemeente Oosterhout

Bij de viering van het twintigjarig jubileum van GBV reikte burgemeester Mark Buijs een gouden gemeentespeld uit aan Henk van Ginneken.

Henk van Ginneken

Twintig jaar geleden richtte Henk van Ginneken na een breuk met het CDA – hij was sinds 2002 voor die partij raadslid – Gezond Burger Verstand op. Bij de verkiezingen van 2006 behaalde hij één zetel. Inmiddels is GBV gegroeid naar een fractie van vier personen. Tot enkele jaren geleden was hij fractievoorzitter van GBV. Henk van Ginneken is hiermee al jarenlang een markant raadslid. Er is in de Oosterhoutse raadszaal inmiddels toch al menig ‘zinneke van Van Ginneken’ uitgesproken.

‘Klusjesman’

Henk van Ginneken staat altijd voor iedereen klaar, is ‘klusjesman’ van heel Oosterhout. Zo helpt hij bijvoorbeeld al vele jaren bij het onderhoud van de Houtse begraafplaats en het delven van graven. En ook de voedseltuin kan altijd op hem rekenen, voor grondwerkzaamheden, bewerken, bemesten, of het lenen van apparatuur. Met deze activiteiten heeft Henk van Ginneken zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Het gemeentebestuur is hem daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen met de toekenning van de gouden gemeentespeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen