Aantal auto-inbraken in Oosterhout daalt met 37%

Foto: Politieteam Dongemond

In totaal registreerde de politie in 2018 bijna 55 duizend auto-inbraken. De provincie Noord-Brabant staat qua auto-inbraken op de vierde plaats van Nederland. In Oosterhout daalde het aantal auto-inbraken juist met 37% ten opzichte van 2017. 

172 auto-inbraken

Uit een analyse van Independer, op basis van de laatste auto-inbraak cijfers van de Politie, blijkt dat het afgelopen jaar in totaal 8.045 auto-inbraken plaatsvonden in Noord-Brabant. Daarvan waren er 172 in Oosterhout. Een daling van 37% ten opzichte van 2017. De meeste Brabantse gemeenten noteerden afgelopen jaar minder auto-inbraken. In 13 Noord-Brabantse gemeenten was er echter sprake van een stijging. Qua autodiefstallen was er voor de provincie sprake van een daling van 7%, de daling was hiermee nagenoeg gelijk aan het landelijk gemiddelde (8%).

Meest gestolen spullen

Auto-inbrekers hebben duidelijke voorkeuren, zo blijkt uit analyse van de data. Zaken die het vaakst uit auto’s worden gestolen zijn ingebouwde navigatiesystemen, autoradio’s, spullen uit het dashboardkastje en overige auto-onderdelen zoals airbags, velgen en koplampen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen