Vermoedelijke babbeltruc ‘stroomstoring’ in de wijk Oosterheide

Foto: Politie

De politie laat op social media weten dat er bij een vermoedelijke babbeltruc in de wijk Oosterheide gelukkig niets weggenomen. Maar wees altijd alert als er iemand aan de deur staat.

Babbeltruc ‘stroomstoring’

De politie waarschuwt voor een babbeltruc over een stroomstoring in de wijk Oosterheide. Politie Breda e.o.: “Rond 18.30 uur gaat de bel. De man beweert dat er een stroomstoring zou zijn. De bewoner laat de man binnen om in de meterkast te kijken en krijgt de opdracht om alle apparaten aan te zetten, de man is dan een tijdje alleen. Enige tijd later vertrekt hij weer, waarna de bewoner beseft dat er geen storing was. Er is gelukkig niets weggenomen.”

Tips om een babbeltruc te voorkomen

  • Kijk voor je opendoet, eerst wie heeft aangebeld. Ken je de persoon niet en vertrouwt jehet niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij komt doen. Vertrouw je het nog niet? Bel dan 112.
  • Laat nooit onbekenden jouw huis binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Om aan hun buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld.
  • Wilt je iets pakken, bijvoorbeeld je telefoon of geld? Laat mensen dan buiten wachten en doe je deur dicht. Neem nooit je portemonnee mee naar de deur. Het is ook handig om een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer te leggen (in de meterkast bijvoorbeeld).

Doe altijd aangifte

KLIK HIER voor nog meer tips van de politie. Ben je slachtoffer geworden van een babbeltruc? Bel met de algemene meldlijn 0900-8844 als de dader verdwenen is. Bel met 112 als de dader nog in de buurt is!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen