De Glaskoning Twins na ruime overwinning weer op vierde plaats

Foto: CC0 Creative Commons / lsauvage

Na de krappe overwinning van afgelopen donderdag ging het De Glaskoning Twins zaterdag een stuk makkelijker af. Misja Harcksen gooide een dijk van een wedstrijd. Aan slag ging het wat minder soepel. Bij een 7-1 overwinning zou je verwachten dat er aardig wat honkslagen geslagen werden, maar niets was minder waar. Twins sloeg er slechts vier tegen over Pioniers vijf.

door Chris Kabout

Het zou tot de derde inning duren voordat Twins zou scoren. Een tweehonkslag van Jarreau Martina en een honkslag van Dennis de Quint zorgden voor twee punten. In de zesde inning kwam Brian Biezen met twee nullen op de honken dankzij een vrije loop. Nadat hij het tweede honk stal, sloeg Bram Grooten een honkslag richting het linksveld waarop Brian het derde punt voor Twins kon scoren.

In de tussentijd heerste Misja Harcksen op de heuvel. In de eerste zeven innings van zijn optreden stond hij geen punt toe en slechts vijf honkslagen. Pas in de achtste inning stond Misja het enige punt van Pioniers toe dat nog onverdiend was ook.

In de zevende inning liepen de honken vol dankzij drie vrije lopen. Ruar Verkerk kwam vervolgens op de honken dankzij een velderskeus toen zijn geslagen bal verwerkt werd en op het tweede honk de nul werd gemaakt. Bob van der Meer kon wel scoren op de aktie. Het volgende punt dat Twins scoorde werd ook gescoord op een velderskeus. Het derde punt kwam binnen op een opofferingsslag van Sam Kennelly naar het midveld.

Aan het zevende en laatste punt voor Twins kwam geen honkslag te pas. Brian Biezen kreeg een vrije loop, schoof een honk op op een wilde worp, stal het derde honk en scoorde op nog een wilde worp. Reynaldo Sarmiento Claro verving Misja Harcksen in de negende inning en schakelde drie slagmensen op rij uit waarvan twee met drie slag. Misja Harcksen kreeg de winst achter zijn naam.

Jarreau Martina zorgde voor twee van de vier honkslagen en had hier twee slagbeurten voor nodig. Dennis de Quint sloeg 1 uit 3 en Bram Grooten 1 uit 2. Dankzij deze overwinning en het verlies van zowel DSS als Cityside Apartments Quick Amersfoort, is Twins weer opgeklommen naar de vierde plaats. De voorsprong op de twee andere teams is klein. Twins heeft één punt voorsprong op Quick Amersfoort en twee op DSS.

  • Vandaag speelt De Glaskoning Twins weer uit in Hoofddorp. De wedstrijd begint om 13:00 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen