Volleybalmeisjes VOKO C1 nummer 2 van Nederland!

Doordat VOKO C1 kampioen was geworden in de topklasse mochten ze op zaterdag 25 mei als afgevaardigden van de regio Zuid strijden tegen de volleybalkampioenen van de regio’s Noord, Oost en West.

Al vroeg weg

De meiden moesten al vroeg vertrekken naar het Topsportcentrum in Eindhoven, maar waren gelijk bij de eerste wedstrijd al helemaal wakker. De eerste tegenstander uit Huizen, de kampioen van regio West, had een goed team, maar miste in de eerste wedstrijd de scherpte. VOKO zette direct veel druk, maakte weinig eigen fouten en had de eerste set volledig in de hand. Ook de tweede set begonnen de Oosterhoutse, Veerse en Teteringse meiden voortvarend, maar in de loop van de set begonnen de tegenstanders steeds meer op dreef te komen. Het mocht uiteindelijk niet baten, want ook deze set ging uiteindelijk naar VOKO (25-10, 25-21).

Concentratie weggezakt

De tweede wedstrijd tegen VC Sneek, de kampioen van regio Noord, was duidelijk de minste van het titeltoernooi. De concentratie was weggezakt, er werden meer eigen fouten gemaakt in de service en er waren positie- en afstemmingsfouten in de verdediging. De Friezinnen wisten daarvan optimaal te profiteren en waren VOKO in 2 sets de baas (25-18, 25-14). De derde wedstrijd was tegen de kampioen uit de regio Oost, Rivo Rijssen. Duidelijk de betere in de titelstrijd. Rivo wist zich al zeker van een plek in de finale en pakte in een mum van tijd de eerste set . Aan het eind van de set begonnen ze echter laconiek te spelen en gingen zelfs onderhands serveren. Dat was tegen het zere been van de VOKO meiden, die extra gemotiveerd de tweede set in gingen, want dat wilden ze niet nog een keer laten gebeuren. Het team herpakte zich en startte gelijk met een 4-0 voorsprong in de tweede set. Die bouwden ze eerst verder uit, waarna Rivo wel weer dichterbij wist te komen. Desondanks wist VOKO de voorsprong tot het eind van de set te behouden, waardoor de wedstrijd in 1-1 eindigde (25-10, 22-25).

Verzekerd van een finaleplaats

Mede door dit gelijke spel werd de wedstrijd waar Oosterhout langs de zijlijn stond, de belangrijkste en spannendste van het toernooi. In hun onderlinge wedstrijd wist Huizen zeer verdiend te winnen van Sneek, waardoor beide teams gelijk eindigden met 2 punten. Daardoor mochten ze in de kleine finale om de derde en vierde plaats gelijk weer tegen elkaar spelen. Oosterhout wist zich, dankzij het zwaar bevochten en verdiende punt tegen Rijssen, verzekerd van een plaats in de finale.

Fysiek sterke tegenstander

In de finale liet Rivo er geen gras over groeien. De meiden uit Rijssen lieten zien, dat ze kampioen wilden worden. Oosterhout, dat vooral dankzij een uitstekende teamprestatie hun plek in de finale af had weten te dwingen, moest uiteindelijk hun meerdere erkennen in het uitgebalanceerde team met fysiek sterkere meiden uit Overijssel. Maar dankzij hun wil, inzet en bij tijd en wijle prachtige spelcombinaties, mag VOKO zich dankzij deze uitzonderlijke prestatie een jaar lang vice Nederlands kampioen noemen!