Afgelopen weekend internationaal topvoetbal aan de Warandelaan

Foto: Henk Jansen / TSC

Afgelopen weekend werd op het sportcomplex van TSC door diverse (inter)nationale ploegen gespeeld om de Goodhabitz Cup. Het verslag is van Henk Jansen.

TSC Goodhabiz Cup

Henk Jansen: “Eindelijk kon het dan weer, voetbal met publiek langs de kant. En dat was te merken ook! De toeschouwers uit alle hoeken van Nederland waren met hun teams meegereisd om te genieten van een paar hele mooie voetbaldagen. Een mooie aftrap van het seizoen, voor de spelers van de U14 en de U15 van voetbalvereniging TSC. Omringd door louter betaald voetbal organisaties werden er de lekkerste wedstrijden op niveau gespeeld.”

Zaterdag voor U14

“Op zaterdag, gesteund door het heerlijke weer, was het de beurt aan de U14. Een uitdagend programma met teams als Vitesse, Heerenveen, Cambuur, Twente/Heracles, Utrecht, NAC, Willem II, Almere City, PEC Zwolle, De Graafschap en FC Eindhoven als mede deelnemers aan het toernooi bracht het beste bij de jongens van TSC naar boven. Hoewel sommige spelers pas een dag voor het toernooi terug gekomen waren van hun vakantie, kon het team de uitdagingen prima aan. 3 kleine nederlagen tegen Heerenveen, De Graafschap en Almere City werden gevolgd door een knappe overwinning op FC Utrecht en een gelijkspel tegen Willem II. Aan het einde van de dag kwamen De Graafschap en PEC Zwolle als sterkste teams tegenover elkaar te staan in de finale, welke met 1-0 werd gewonnen door het team van De Graafschap.”

Zondag voor U15

“Op zondag was het weer wat zorgelijk, veel regen voorspeld, met onweer en al, maar gelukkig bleef het bij een stevige regenbui aan het begin van de finale. De U15 van vv TSC had een internationaal toernooi: twee Deense profteams (Esbjerg en Vejle) en het Duitse Schalke 04 zorgde samen met Vitesse, SC Heerenveen, Twente/Heracles, Roda JC, Pec Zwolle, NAC en TSC voor een mooi affiche. Al snel was duidelijk dat dat ene jaartje verschil een heel ander beeld van voetbal oplevert. De spelers waren allemaal net wat groter, wat sneller en zeker ook wat feller. Helaas konden de spelers van TSC net niet voldoende weerstand bieden tegen hun professionele leeftijdsgenoten. De wedstrijden gingen met een minimaal verschil verloren, met als hoogtepuntje een knap gelijke spel tegen SC Heerenveen. De finale werd gespeeld tussen de teams van Schalke 04 en Vitesse. Hoewel Schalke een uitgelezen mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen, de penalty werd niet benut, was het uiteindelijk Vitesse dat met een 1-0 overwinning de winnaar van het toernooi was.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen