VV Oosterhout wint met 3-0 na een goede eerste helft van DVVC

Foto: Ad Looijmans

Zondag speelde voetbalclub VV Oosterhout de tweede bekerwedstrijd tegen DVCC uit Dongen. Het onderstaande verslag van de wedstrijd is van Ad Looijmans.

VV Oosterhout-DVCC

Zondag 12 september werd de tweede wedstrijd door VV Oosterhout gespeeld in de bekerpoule. Vorige week werd Right’ oh verslagen op basis van een betere tweede helft. Zondag werd DVVC met lege handen naar huis gestuurd op basis van een sterke eerste helft met 2 doelpunten van Sofyan Asrih en 1 doelpunt van zijn neef Naoufal Asrihi. Scheidsrechter Ricardo Minnes floot een uitstekende partij en hield de kaarten op zak.

De eerste helft

De wedstrijd was nog geen 7 minuten oud toen Naoufal goed doorging op rechts en zijn neef Sofyan in stelling bracht deze liet Wouter Dirven kansloos en tikte de 1-0 binnen. Nauwelijks een minuut later wordt Wouter Dirven omspeeld en de bal wordt ternauwernood door Fara Abdurakhmanov van de lijn gehaald. Hierna brak er een fase aan waarin door VV Oosterhout niet altijd even nauwkeurig gepasst werd dit leverde onnodig balverlies op. Niet dat dit tegen dit DVVC erg was, maar een gelijkwaardige tegenstander krijgt dan eenvoudig mogelijkheden om te scoren toegeworpen. In de 20ste minuut een mooi doelpunt van wederom Sofyan. Op aangeven van Diae Abjij haalde hij vanaf twintig meter verwoestend uit: 2-0. Even later kwam Joël de Vos over links goed door. Zijn voorzet kon net voordat Diae in stelling kwam weggewerkt worden. In de 45ste minuut liet Naoufal met een prachtige lob over Wouter Dirven, die de bal met zijn vingertoppen nog raakte, de 3-0 aantekenen.

De tweede helft

In de rust bracht Giovanni Henskens van DVVC Bas van Woensel voor Dennis Kras. In de 52ste minuut nam Matthew Coenraadts een hoekschop. De bal kwam voor de voeten van Ian van Strien deze zag zijn inzet links voorlangs gaan. Nu het wisselen was begonnen wisselde Stijn Biemans Diae en Ole Hessels voor respectievelijk Wesley Stadhouders en Emiel van Pelt. Even later werden bij DVVC Fara Abdurakhmanov en Dylan de Ruijsscher gewisseld voor Wesley Luijten en Rik Grootswagers. In de 62ste speelminuut bediende Naoufal Matthew, maar deze zag zijn inzet rechts naast gaan. Hierna wisselde Stijn Joël voor Valentijn Hermans en Naoufal voor Jabir Benyidir. Zoals meestal het geval is brengt al het wisselen vaak geen verbetering van het spel met zich mee en dat was deze middag ook het geval. Ian kreeg in de 80ste minuut nog een mogelijkheid, maar Wouter Dirven stond op zijn post en pareerde de inzet. Zo eindigde de wedstrijd in een dikverdiende 3-0 overwinning voor VV Oosterhout.

Programma

Volgende week de ontknoping in de bekerpoule. Zowel SV Reeshof als VV Oosterhout hebben beide hun wedstrijden gewonnen en hebben alletwee een positief doelsaldo van +5, al heeft SV Reeshof wel 2 tegentreffers moeten incasseren. Volgende week dus VV Oosterhout – SV Reeshof. Aanvang 14.30 uur op sportpark de Contreie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden