Brouwerij Bourgogne Kruis wint met White IPA de titel Brabants Lekkerste Bier

Foto: Brouwerij Bourgogne Kruis (via Facebook)

Brouwerij Bourgogne Kruis bij de Houthallen aan het Wilhelminakanaal Zuid heeft sinds dit weekend officieel Brabants Lekkerste Bier.

Brabants Lekkerste Bier

De Brabantse dagbladen zijn samen voor de zevende keer op zoek geweest naar Brabants Lekkerste Bier. De jury, die bestond uit zeven juryleden onder leiding van juryvoorzitter Rob Scheepers, kreeg diverse smaken bier te proeven. Van quadrupel tot IPA en van bock tot blondje. In totaal moesten er maar liefst 54 worden geproefd. Toch was er voor hen maar een vraag te beantwoorden: wat is het lekkerste bier? Uit de 54 deelnemers werden drie finalisten gekozen, uit iedere alcoholklasse één. In de lichtste categorie werd de White IPA (6%) van het Bourgogne Kruis uit Oosterhout aangewezen als finalist. In de middelste categorie de Herfstbock (8,5%) van Brouwerij de Roos uit Hilvarenbeek en bij de zwaarste bieren was de winnaar de Barley Wine (12%) van Muifelbrouwerij uit Oss de finalist.

White IPA van Oosterhouts water

Het blonde Oosterhoutse bier, een Indian Pale Ale met 100% Oosterhouts water, 50% tarwemout, een Duitse hop en een Engelse gist, is met veel liefde gebrouwen door familiebrouwerij Bourgogne Kruis. Willem en Paul Thuring waren dan ook blij verrast dat zij dit weekend de grote bokaal in ontvangst mochten nemen. Vanwege corona was Juryvoorzitter Rob Scheepers voor de feestelijke prijsuitreiking speciaal naar Oosterhout afgereisd. Eerdere winnaars van Brabants Lekkerste bier waren Charmeur van De Pimpelier uit Budel-Schoot (2020), Kiele Kiele van De Deftige Aap uit Helmond (2019), Black Sabbath van Bliksem uit Breda (2018), Wittekop van Belgica uit Made (2017), Bastion van Wilskracht uit Ravenstein (2016) en Zuster Agatha van Muifelbrouwerij uit Oss (2015).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden