Prima generale TSC voor competitiestart: 4-0 tegen Arkel

Brian Burgler debuteert in TSC1 en maakt de 4-0

Zaterdag speelde voetbalclub TSC thuis tegen Arkel. Het onderstaande verslag van de wedstrijd is van Henk Jansen.

TSC-Arkel

Vandaag de laatste bekerwedstrijd waarin TSC tot dusver tegen 2 nederlagen was opgelopen. Beide keren had er een beter resultaat ingezeten blijkt achteraf. Dan maar vandaag laten zien dat het wel degelijk kan. De eerste helft was TSC absoluut de betere en kreeg het kansjes, maar speelde niet echt top. Toch kreeg Bas Blokdijk na 10 minuten een prachtige kans na een splijtende pass van Tom Rijvers. Hij kreeg de bal niet langs de Arkelse doelman. Pas in de 35e minuut verscheen de spits van Arkel met een kopbal voor het TSC doel. Deze bal ging hoog over. Enig minpuntje was geel voor de verzorger van Arkel was hem later nog zou opbreken.

Rood voor verzorger Arkel

Waar het vorige week door veel wissels mis ging na de rust, was dat nu andersom. TSC was opnieuw veel sterker maar nu ook veel scherper. Al na 5 minuten was het nu wel de alert reagerende Bas Blokdijk die in de rebound met een kopbal de 1-0 liet aan tekenen. Even later weer geel voor de teveel pratende verzorger van Arkel die nu dus met rood op zak kon vertrekken. Nadat invaller Joury den Boogert eerst nog een dot van een kans onbenut liet was het gelijk daarna bingo. In de 22e minuut was wel raak. Tadhg Bekkers gaf een splijtende pass op Nino zoals hij dat deze week had gezien bij Ajax door Anthony. De pas net in het veld gekomen Nino Doelman op zijn beurt omspeelde de keeper van Arkel heel beheerst 2-0. Nog meer wissels bij TSC die opnieuw Nino Doelman hetzelfde kunstje zagen flikken. Opnieuw heel beheerst de doelman omspelen ijskoud de 3-0 aan laten tekenen.

Brian Burgler

De 4-0 was een wel heel erg in het oog springende. De amper in het veld staande Brian Burgler die vandaag in TSC 1 zijn debuut maakte en gelijk opviel door zijn strijdlust was de maker van de 4-0. Wat een droomstart voor deze jongeman waar we nog meer van gaan horen en gaan zien. Zoals TSC vandaag in de tweede helft speelde en de kansen af wist te maken geeft alle vertrouwen voor de uitwedstrijd aankomende zondag in Breda tegen Jeka.