Aniek neemt Eigenwijzer Dans Akademie over van Renske

Aniek en Renske
Aniek en Renske
Foto: Lorenzo Ruchtie

Na meer dan 16 jaar dansles geven heeft Renske Wassenaar besloten een stapje terug doen. Per 1 augustus neem Aniek de Eigenwijzer Dans Akademie vestigingen in Oosterhout en Teteringen over.

Tijd voor andere dingen

Renske Wassenaar: “10 jaar geleden begon ik met Eigenwijzer Dans Akademie met lesgeven bij Outflow. Sinds 5 jaar doe ik dat in het pand van Dansstudio Renee. Maar na minstens 16 jaar te hebben lesgegeven en ruim 10 jaar de dansschool met veel plezier te hebben gedraaid, wil ik meer tijd gaan maken voor andere dingen in mijn leven. Een van die dingen is natuurlijk mijn dochter Elodie. Maar ook het produceren en choreograferen voor RW Choreography vraagt veel aandacht van me, en die kan ik niet geven als ik de dansscholen blijf managen. Ik vind het niet makkelijk om deze beslissing te nemen, maar ik weet dat het tijd is voor een volgende generatie. Iemand die het stokje overneemt en met superveel energie, mooie ideeën, en innovatieve creativiteit.”

Aniek begon als stagiaire

Als 7-jarig meisje kreeg Aniek al dansles van Renske. En twee jaar zou ze drie maanden stage lopen, maar ze is nooit meer weggegaan. Renske: “Ik heb Aniek zien groeien, en bloeien. Ik heb met haar altijd al een bijzondere band gehad.” Inmiddels zijn de dames samen al een half jaar samen aan het lesgeven en is Aniek al volop betrokken bij het organiseren van evenementen rondom de dansschool, zoals de dansclips en discofeestjes.

Er verandert niets

Op zondag 14 april geeft Eigenwijzer Dans Akademie een grote show in het Chassé Theater in Breda. Ze vieren daar het 10 jarige bestaan en de overname zal met een prachtige einddans wordt bezegeld. Maar wat gaat er veranderen vanaf 1 augustus? Aniek: “Eigenlijk verandert er niet zo veel. De huidige docenten blijven gewoon voor de lessen staan. Alleen zal Renske niet meer bij iedere les aanwezig zijn.” Renske vult haar aan: “Ik blijf natuurlijk gewoon bij mijn eerste kindje, Eigenwijzer Dans Akademie, betrokken. Ik laat dat echt niet zomaar in de steek!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen