Check in op Untappd met unieke biertjes bij Proeflokaal Moolenaar

Foto: Oosterhout Nieuws

Internationale of juist lokale biertjes proeven en inchecken op Untappd: het kan allemaal bij Proeflokaal Moolenaar in de Klappeijstraat.

Biercafé Proeflokaal Moolenaar

“September, dan zit de ‘R’ weer in de maand… net zoals in bier!” grapt Hugo Moolenaar van Proeflokaal Moolenaar als ik bij hem binnenkom. “Trouwens ook in bitterballen…” grapt hij er nog achteraan. Het is duidelijk dat de goedlachse kroegbaas zijn draai in Oosterhout heeft gevonden. “Inmiddels heb ik ook mijn deeltijdbaan opgezegd en ga ik me volledig focussen op Proeflokaal Moolenaar, want hier ligt toch echt mijn hart. Gelukkig merken steeds meer Oosterhouters dat ook en zien we geregeld gasten terugkeren nadat ze een gezellige avond in ons bierspecialiteitencafé of op ons overdekte terras hebben doorgebracht.”

Check in op Untappd

Proeflokaal Moolenaar is een café voor liefhebbers van bier. Naast de tapkranen met regelmatig wisselende (seizoens)bieren, is er ook een bijzonder collectie bieren op fles en in blik voorradig. Hugo: “Als echte bierliefhebber ben ik altijd op zoek naar nieuwe pareltjes voor in ons assortiment. En dat gaat me goed af, durf ik wel te stellen. Je kunt hier iedere week komen en iets drinken dat je hier nog niet eerder op hebt, want ik heb iedere week wel wat nieuws om te proeven. In totaal hebben we altijd meer dan 100 verschillende biertjes die je kunt drinken. En het is uiteraard ook leuk om deze bijzondere bieren in te checken op je Untappd-account, want we zijn ook een officiële Untappd Verified Venue!”

Proef lokaal

Naast bijzondere internationale bieren uit onder andere Zweden en Estland, heeft Hugo ook veel lokale en regionale ‘helden’ op de bierkaart staan. Hugo: “Natuurlijk hebben we lokale bieren zoals die van Hopperveld, De Lastige Broertjes, Bombast en De Gecroonde Bel. Maar we hebben ook bieren van regionale bekende brouwerijen zoals Frontaal uit Breda en De Blauwe IJsbeer uit Tilburg.” En die zijn ook bijzonder leuk om te delen, zo vertelt Hugo. “Wanneer je met een groepje in ons Proeflokaal komt kun je met meerdere mensen samen een aantal flesjes of blikjes speciaal bier bestellen met een aantal proefglaasjes. Zo kun je meerdere biertjes naast elkaar proeven zonder meteen hele flesjes op te hoeven drinken! Daarnaast hebben we ook een kleine kaart met barbites, lekkere hapjes die perfect pairen met speciaalbier!”

Feesten en partijen

Hugo: “Tijdens gesprekken met een aantal vaste gasten kwam de vraag of zij het proeflokaal ook gedeeltelijk of helemaal konden afhuren voor een bruiloft, een receptie of een verjaardag. Natuurlijk kan dat, zodra de coronaregels dat weer toelaten. Wanneer je dat tijdig inplant, kunnen we aan de hand van het aantal gasten dat je op je feestje verwacht kijken wat handig is.” Het is duidelijk dat Hugo volop plannen heeft voor de toekomst. “We krijgen het steeds drukker. Daarom zoek ik ook nog een echte bierliefhebber ter uitbreiding van mijn team. Horeca-ervaring is geen vereiste. Liever heb ik dat je een echte ‘biergeek’ bent die mij wellicht nog iets zou kunnen leren!” Ben jij die jonge medewerker die het team van Proeflokaal Moolenaar kan aanvullen, loop dan eens binnen voor een eerste kennismakingsgesprek met Hugo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden