Brenders Asperges: heerlijke asperges en aardbeien vers van de boer

Foto: Pixabay License / RitaE

Het voorjaar is het moment om heerlijke asperges te serveren. En het allerlekkerste ‘witte goud’ koop je natuurlijk bij de boer, vers van het land!

Asperges en aardbeien

Bij Brenders Asperges aan de Witteweg 20 in Made zijn ze sinds kort ook weer te koop. Corné Brenders: “De tijd tussen oogst en op het bord is bij ons minimaal. We oogsten elke dag verse asperges van de velden rond ons bedrijf. Na het schoonmaken en sorteren zijn de asperges direct klaar voor consumptie.” Ook verrukkelijke verse aardbeien kan je daar kopen! Je kunt er zeven dagen in de week terecht, van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag tussen 9.00 en 13.00 uur.

Kort aspergeseizoen

Het aspergeseizoen is volgens Wikipedia betrekkelijk kort; in Nederland ongeveer twee maanden. De eerste asperges steken in de lente de kop op. Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni (Hoogfeest van de geboorte van de Heilige Johannes de Doper). Hierna wordt de plant met rust gelaten om deze de tijd te geven om te groeien, zodat er nieuwe energie wordt opgedaan voor het volgende jaar. De (zonne-)energie wordt opgenomen door het bovengrondse groene aspergeloof en opgeslagen in de wortels.

Bereiding

Asperges dienen voor het bereiden voldoende geschild te worden. Dit kan gedaan worden met een speciaal aspergemesje of met een dunschiller voor groente. Een onvoldoende geschilde asperge is draderig. De groente mag niet uitdrogen, ze kan enkele dagen bewaard worden gewikkeld in een natte schone theedoek in een afgesloten plastic zak in de koelkast. Asperges worden, afhankelijk van de dikte, in 8-10 minuten gaargekookt. Een traditionele wijze van serveren is met ham, een gekookt ei en gesmolten roomboter.

  • Brenders Asperges, Witteweg 20, Made, tel.: 06-22635488
  • Open van maandag t/m zaterdag van 9.00 – 18.00 uur en zondag van 9.00 tot 13.00 uur
  • KLIK HIER voor de Facebookpagina van Brenders Asperges
  • dit artikel werd aangeboden door Brenders Asperges

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen