Blog Erik: “Trainen gaat gewoon door tijdens mijn vakantie op Ibiza!”

Foto: Erik Oomes

Op 7 oktober lopen diverse Oosterhouters mee met de Singelloop in Breda. Fabiënne Huisman en Erik Oomes proberen minimaal 15.000 euro op te halen voor Alzheimer Nederland onder de naam “Oosterhout loopt voor een Alzheimervrije generatie”. Zij zullen beiden regelmatig een blog verzorgen op Oosterhout Nieuws over hun ups en downs in de aanloop naar hun loop. Dit keer de derde blog van Erik.

Mijn blog vanaf Ibiza!

Lekker aan het uitrusten van een drukke zomer! Maar ook hier gaan we gewoon trainen. In de ochtend om half 8 de wekker zodat ik om 8 uur buiten kan staan om mijn training te beginnen! Ook al is het 8 uur in de ochtend, dan is het hier al warm, telkens rond de 28 graden! Een mooi stuk langs de zee en over de boulevard waar in de avond iedereen dronken en schreeuwend doorheen loopt, is het op deze ochtenden lekker rustig met wandelende en hardlopende mensen die niet tot vroeg in de ochtend zijn doorgegaan. Het is pittig door de warmte en de heuvelachtige paden waar ik overheen moet, maar als ik klaar ben heb ik weer een heerlijk voldaan gevoel! Nog 2 keer hier in de warmte trainen en daarna weer terug naar Nederland!

Ik ben trots

Zoals velen weten is Alzheimer afgelopen week veel in het nieuws geweest door het programma Hello Goodbye en later bij RTL Late Night. Als ik hier naar kijk raakt het mij heel erg en ben ik tegelijkertijd heel erg trots dat ik samen met Fab ons initiatief heb opgezet en Oosterhout zo massaal aan het lopen heb kunnen zetten voor deze ziekte. Deze beelden drukke mij wel even met de neus op de feiten. Mijn vader heeft nu ongeveer 5 jaar de ziekte van Alzheimer en het gaat langzaam achteruit, maar door het zien van deze beelden besef ik me dat ook ik en mijn familie en helaas nog vele andere families dit ook gaan meemaken. Gelukkig herkent mijn vader ons nog en kan hij nog heel veel dingen zelfstandig, maar toch merk je dat het anders is dan vroeger, voor die rotziekte! Hij is echt mega super trots op ons initiatief om geld in te zamelen. Een wijze les, geniet van elke dag!!

Extra in het nieuws

Aanstaande vrijdag 21 september is het ook wereld Alzheimer dag, een dag dat alles even extra in het nieuws komt, maar voor mij, mijn familie, Fab en vele andere families leven we er elke dag mee. Op deze dag ga ik in mijn Restaurant de Beren Oosterhout ook extra geld inzamelen. Ik zal 10% van de dagomzet doneren, ook zal het personeel de fooi doneren op de actie site, om de actie nog mooier te maken heb ik gezegd dat ik de fooi van deze dag zal verdubbelen zodat we een mooi bedrag doneren! Hopelijk komen er veel mensen lunchen, dineren en borrelen! Ik ben trots op mijn berenteam dat ze dit doen en dat ook een deel mee loopt in Breda op 7 oktober!

Nu gaan we even lekker tapas eten met een lekker spaans wijntje erbij. Dan lekker slapen, want morgen staat de wekker weer voor een rondje langs de boulevard!

Erik

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen