Laatste Marktconcert in het teken van de Wout Kalkman Memorial

Johann-Walter-Kantorei
Johann-Walter-Kantorei
Foto: St. Ludens

Vanmiddag is het laatste gratis inloopconcert in de serie ‘Marktconcerten op zaterdag’ tussen 14.30 en 15.15 uur in de St Jansbasiliek op de Markt.

Wout Kalkman Memorial

Begin dit jaar overleed de bekende Oosterhoutse organist Wout Kalkman. Wout heeft veel betekend voor Stichting Ludens die de jaarlijkse terugkerende concertreeks in de St Jansbasiliek organiseert. Met name ook door zijn aanstekelijke programmering wist Wout Kalkman jaarlijks een breed publiek naar zijn Marktconcerten te trekken. Om Wout te gedenken heeft Ludens bedacht om het laatste Marktconcert van het seizoen om te dopen tot een Wout Kalkman Memorial Marktconcert.

Lambert van Eekelen en een Duits koor

Het laatste Marktconcert van dit seizoen wordt verzorgd door de Johann-Walter-Kantorei uit het Duitse Torgau in samenwerking met organist Lambert van Eekelen uit Zevenbergen. Een wellicht op het eerste gezicht verrassende combinatie: een Duits koor met een organist uit Zevenbergen. De dirigent van het koor Ekkerhard Saretz is echter al jarenlang een goede vriend van organist/dirigent Van Eekelen en het koor is dit weekend op koorreis in Nederland.

Dansmuziek door de eeuwen heen

De Johann-Walter-Kantorei is de oudste evangelische Kantorei van Duitsland en is gesticht door de bekende Duitse componist Johann Walter, die begin zestiende eeuw veel Luther-liederen heeft getoonzet. Het koor brengt een overzicht van (kerkmuzikale) koorwerken vanaf de vijftiende eeuw tot aan heden van componisten uit verschillende landen. Organist Van Eekelen zal het Maarschalkerweerdorgel bespelen met dansmuziek door de eeuwen heen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen