Michael, de coach van Afvalracer Annemarie geeft enkele tips

Foto:

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwe blog van de PT van Annemarie. 

Hoi mijn naam is Michael Blom en ik ben de trainer van Annemarie tijdens de afvalrace. Mij is gevraagd een aantal tips te geven die jullie kunnen helpen. Wat ik vaak merk is dat mensen zich een doel stellen op de lange termijn. Ik zou graag ooit 5 km kunnen hardlopen of uiteindelijk zou ik graag 60 kilo willen wegen. Dit zorgt ervoor dat het nooit echt concreet word, want wanneer is dat? En als het een keer tegen zit worden dan de acties nog wel uitgevoerd?

Belangrijk is dus dat je urgentie creëert. Hierin is de waarom vraag dus heel belangrijk. Als je namelijk weet waarom je iets wil doen en waarom dat belangrijk voor je is dan word het al een stuk makkelijker om de acties uit te voeren die daadwerkelijk nodig zijn. Zorg er dus voor dat je jezelf een duidelijk commitment oplegt en dat je de waarom vraag goed kunt beantwoorden.Nog iets wat me vaak opvalt is dat mensen daadwerkelijk aan de slag zijn gegaan met hun doelen en ze ook hebben gehaald, maar vervolgens binnen een korte tijd weer terug bij af zijn.

Een hele hoop energie gestopt in het behalen van je doel (bijvoorbeeld 10 kilo afvallen) en na een kleine periode zit alles er weer aan. Dit komt dan vaak omdat er op dat punt geen volgend commitment gesteld word. De acties worden niet meer uitgevoerd die op het moment dat die urgentie er was wel uitgevoerd werden. Mensen stoppen met datgene dat die hele periode voor ze heeft gewerkt. Stoppen met sporten, stoppen met het letten op hun voeding. Zorg er dus voor dat op het moment dat je een commitment hebt behaald je door pakt en jezelf nieuwe goals zet waar je naartoe gaat werken. Er is namelijk niet zoiets als stilstaan! Dit zal altijd zorgen voor krimpen. Dus kies voor groei! Daag jezelf uit! En STOP MET STOPPEN!

Annemarie wordt begeleid door Michael van ENFORCE.
De Afvalrace Oosterhout wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal
 sportieve partners.
Volg ook de Afvalrace via Facebook en nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen