Afvalracer Kimberly: “Ik zou eigenlijk niet drinken…”

Foto: Afvalracer Kimberly

Sinds enkele maanden zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de nieuwste blog van Afvalracer Kimberly.

Ik zou niet drinken…

Zo carnaval zit er weer op! Moet stiekem bekennen ik zou niet drinken maar heb dit toch gedaan… Gelukkig heeft dit met mijn gewicht niks gedaan. Ondanks een slecht weekend toch -0.1kg afgevallen. Niet wat moet maar heb genoten en joh er is wat af! Beter eraf dan erbij. Ik heb genoten met al mijn vrienden!

Kleine teen gebroken

Enige klote wat er nu weer is, heb mijn kleine teen gebroken waardoor ik lichamelijk beperkter ben geworden. Baal echt enorm! Nog 4 weken tot de eind streep en mevrouw breekt weer haar teen, om te janken gewoon. Ondanks dat, sport ik wel gewoon en probeer ik er alles uit te halen! Maar vol gas zoals ik hiervoor deed lukt me gewoon niet meer. Moet nu nog strenger op mijn eten gaan letten om in ieder geval iets te gaan afvallen per week.

Urban Trail Breda

Als alles mee zit met mijn teen lopen Chantal, Renske en ik de Urban Trail in Breda op 24 maart. Wij hebben gekozen om de 10km te gaan lopen in 2 uur. Het wordt pittig maar om dit met de meiden te doen, daar heb ik onwijs zin in! Daarna op naar de Muddy Angel Run in Eindhoven op 29 juni. Muddy Angel Run is de nummer 1 modderloop alleen voor vrouwen in Europa. Een 5 km parcours met leuke en modderige teamhindernissen. De run staat in teken van borstkanker. € 1,- van iedere ticket gaat naar een partner organisatie voor het goede doel. Lijkt het iemand leuk om mee te doen, laat dit dan weten. Hoe groter de groep hoe leuker!

Mijn work-outs

Graag wil ik jullie mee nemen naar een paar workouts welke ik 3 dagen in de week uitoefen. Voor plaatjes en flimpjes moet je maar even zoeken op Google.

  • De Squat. Deze komt elke les naar voren. Ik heb hier wat problemen mee aangezien in een blessure aan mijn knieën heb maar doe heb elke meer mee tot wanneer ik kan.
  • De situp. Hoef ik niks bij uit te leggen.
  • Battle rope. Eentje die we het liefst weg laten in de les, he Renske, hihi. Deze is echt zwaar. Je moet in een squat positie zitten, schouwers naar elkaar duwen (borst voor uit), en dan of 1 voor 1 de touwen bewegen of samen tegelijk. 40 sec. is voor mij echt de max als je dit in een rondje 4x moet herhalen…
  • Push up. Deze kan ik nog niet op mijn tenen en armen, dus doe ik deze op mijn knieën en armen.
  • Hip bridge, deze vind ik altijd leuk om te doen. Is een goede oefening voor je bilspieren. Als dit je goed afgaat kan je door met de volgende oefening…
  • De Goodmorning. Goed voor je hamstrings aan de achterkant.
  • De dead bug. Dit is een hele goeie voor je buikspieren. Wel heel zwaar, maar deze voel je gelijk. Je kan deze opbouwen.
    • Benen optrekken tot hoogte van je heup. Je navel naar de grond duwen, zo span je je buikspieren aan. Houd dit 30 sec. vast.
    • Hetzelfde al hierboven maar strek dan 1 voor 1 je benen net tot boven de grond.
    • Je benen optrekken tot hoogte van je heup en dan 1 voor 1 je armen naar boven strekken tot net boven de grond.
    • Lukt dit allemaal met gemak dan mag je alles in 1 gaan combineren. Weer je benen naar je heup trekken en dan linkerarm en rechterbeen naar beneden tot aan de grond en terug, en vervolgens de andere kant.

Probeer maar eens een hele leuke dit! Ik kan er nog tig opnoemen maar deze schieten me nu even te boven.
Voor de gene wie het gaan proberen succes! Doe alle oefeningen 30 á 40 sec. Vervolgens 15 sec. rust en weer door naar de volgende onderdeel. Ben benieuwd wat jullie hiervan vinden:).

Morgen is mijn lieftallige zoon jarig dus geen PT voor mij ’s ochtends. Wij gaan lekker zwemmen. Nog een fijne zondag en tot volgende week.

Liefs Kimberly

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen