Terug naar de jaren 20 in De Schelleboom met ‘Vrouwen in broeken, mannen in rok’

Foto: Oosterhout Nieuws

Op zondag 11 oktober staat de voorstelling ‘Vrouwen in broeken, mannen in rok’ op de planken van Vestzaktheater de Schelleboom.

Roaring Twenties

De liederen en teksten van Brecht, Spolianksy, Hollaender, Marlene Dietrich, Kurt Tucholsky en Erika Mann vertellen dit aangrijpende verhaal, waaruit blijkt dat veel hedendaagse thema’s van alle tijden zijn. Van the roaring twenties, via de crisisjaren naar de opkomst van het nationaalsocialisme vanaf de jaren ’30.

Wilkommen, bienvenue, welcome!

‘Vrouwen in broeken, mannen in rok’ vertelt het muzikale verhaal van de periode 1920-1935 waarin Berlijn de culturele hoofdstad van Europa is. Op de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog wordt een nieuw en democratisch land gebouwd. Een nieuwe wereld waarin alles mogelijk is en waarin oude grenzen tussen mannen en vrouwen vervagen. Kijk onderaan dit artikel naar de trailer.

Meer informatie

De voorstelling ‘Mannen in rok, vrouwen in broek’ op zondag 11 oktober in Theater de Schelleboom. Er is een voorstelling om 13.30 uur en een om 15.30 uur zodat er coronaproof kan worden genoten. Entree 17,50 euro inclusief koffie/thee vooraf en een drankje na de voorstelling. Bestellen kan telefonisch of via Whatsapp op 0162-437165 of via de onderstaande link. Je vindt Theater de Schelleboom aan de Mathildastraat 37a.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen