Toch weer wijzigingen in programma Elluf Elluf Viering

Foto: Oosterhout Nieuws

Ondanks eerdere berichten van de organisatie achter de Elluf Elluf Viering zijn er toch weer wijzigingen in het programma.

Ondertekening Convenant uitgesteld

Ut Kabinet der Zotheid laat via haar Facebookpagina weten dat de ondertekening van Ut Convenant der Zotheid wordt uitgesteld. Karin Mertens van Ut Kabinet der Zotheid: “We doen het goed, dus we doen het later! De ondertekening van Ut Convenant der Zotheid is voor Ut Kabinet een hele belangrijke stap in haar bestaan. Zo belangrijk dat het een mooier en passender moment verdient dan dat we nu onder deze omstandigheden kunnen organiseren. We willen dit samen doen! We gaan daarom een ander moment kiezen dat recht doet aan de gelegenheid. Een moment dat wel uitvoerbaar is en waar iedereen getuige van kan zijn. Soame als vanouds!”

Eerste tap van Jaonuske infused Quadrupel

Door deze ‘last-minute’ wijziging leek het er even op dat enkel de kapellencarrousel vanaf 20.15 uur op 11 november doorgang zou vinden. Maar om 19.11 uur zal Mitra Nieuwkoop buiten het officiële programma van de OCS de Smulnarren en Stichting Elluf Elluf Viering om een speciaal carnavalsbiertje presenteren. Erik Nieuwkoop van de Mitra: “Op Elluf Elluf presenteren wij ons eigen nieuwe speciaalbier! In samenwerking met brouwerij De Twee Leeuwen uit Raamsdonksveer hebben we een heerlijke quadrupel gebrouwen, met een infusie van de Kaaiendonkse kruidenbitter Joanuske. Dat is de carnavalsdrank die we vorig jaar succesvol op de markt hebben gebracht. De uitkomst is een zwaar bovengistend bier met een alcoholpercentage van ongeveer 11 procent! Dat kan gewoon geen toeval zijn!” Bij Mitra Nieuwkoop aan het Schapendries wordt 11 november om 19.11 uur feestelijk het eerste glas bier getapt van dit nieuwe Kaaiendonkse speciaalbier. Erik: “Ik nodig iedereen uit om ervan te komen proeven. Natuurlijk wel met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.”

Aangepaste programma Elluf Elluf viering

  • Donderdag 11/11/2021
    • 19.11 uur: Eerste tap van Jaonuske Kaaiendonkse Infusie Quadrupel
      Iedereen wordt uitgenodigd een glaasje te komen proeven bij Mitra Nieuwkoop op het Schapendries
    • 20.15 uur: Kapellencarrousel
      Gezellig dweilen met de Kaaiendonkse kapelletjes bij diverse leuttempels in de binnenstad
  • Vrijdag 12 november 2021
    • 19.11 uur: start van ‘Warempel, een stempel in de leuttempel’
      Stempelacties bij de verschillende leuttempels om Saome as Vanouds te gaan dweilen
  • Zaterdag 13 november 2021
    • 15.11 uur: Officiële opening carnavalsseizoen 2021/2022
      Aankomst Prins Mienus XIV, presentatie Jaonus Vataon en onthulling nieuwe insigne
    • aansluitend: Saome as vanouds dweilen
      Muziek van diverse Kaaiendonkse kapellen en een DJ in de Klappeijstraat

De organisatie roept bezoekers verder op om goed op de drukte te letten en zoveel mogelijk te spreiden. Mochten de richtlijnen de komende dagen nog worden aangescherpt, dan kan dit ook nog gevolgen hebben voor het bovenstaande programma. Wanneer dat het geval is lees dat je uiteraard hier op Oosterhout Nieuws.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen