De jaarlijkse kerstmannenloop Santa Run door het centrum is definitief afgelast

Santa Run 2018
Santa Run 2018
Foto: Henny Brandt voor Oosterhout Nieuws

Rotary Santa Run, de jaarlijkse kerstmannenloop door het centrum van Oosterhout, gaat ook in 2021 definitief niet door.

Rotary Santa Run

De organisatie van het evenement, waarbij honderden kerstmannen voor het goede doel door de stad lopen, was al in volle gang. De recente opleving van het Corona-virus gooit echter roet in het eten. Gezien het groeiend aantal besmettingen en de aangescherpte maatregelen vindt initiatiefnemer Rotary Oosterhout-Regio het niet verantwoord de Santa Run door te laten gaan. Uiteraard is gesproken over alternatieven om het gevoel van de Santa Run vast te houden en samen geld in te zamelen voor de goede doelen. Helaas brengen ook deze alternatieven te veel risico’s en onzekerheden met zich mee. Daarom is besloten ook in 2021 geen Santa-activiteit te organiseren.

Verbindend evenement rond kersttijd

In 2013 werd de Rotary Santa Run Oosterhout voor het eerst georganiseerd. In de daaropvolgende jaren is de kerstmannenloop uitgegroeid tot een gezellig evenement dat vele inwoners van Oosterhout en omgeving rondom kersttijd samenbrengt en verbindt. Zo spannen vertegenwoordigers van de goede doelen zich in de weken voorafgaand aan de loop op allerlei manieren in, om zoveel mogelijk lopers te werven voor hun goede doel. Gemeente Oosterhout, bedrijven en verenigingen dragen hun steentje bij door een sponsorbijdrage of hulp bij de organisatie. En de honderden kerstmannen maken er op de dag zelf een groots en gezellig Oosterhouts feest van. De kers op de taart is natuurlijk dat de opbrengst na afloop aan de diverse lokale goede doelen kan worden uitgereikt.

Wensboom in Arendshof

Gelukkig staat de Wensboom net als voorgaande jaren dit jaar wel gewoon in het winkelcentrum Arendshof. In deze bijzondere boom kunnen Oosterhouters wensen ophangen. Dit kan een wens zijn voor iemand die een zware periode doormaakt of wat extra’s verdient. De initiatiefnemers Rotaryclub Oosterhout-Regio en Winkelstad Oosterhout zullen zich komend jaar weer inspannen om een aantal van deze wensen te vervullen. Nu de Santa Run niet doorgaat heeft dit initiatief echter wel extra steun nodig. Je kunt de Wensboom steunen door een donatie te doen via de digitale collectebus (via een QR-code) bij de boom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen