Theek5 staat heel juni in het teken van het oranje koffertje Boekstart

Foto: Theek5

Direct na de geboorte kunnen ouders hun kind inschrijven bij Theek5. Ze ontvangen dan het mooie oranje koffertje met gratis leuke boekjes. Het oranje koffertje voor de jongste nieuwe leden van de bieb is altijd gratis af te halen, maar in deze maand wordt er extra veel aandacht aan besteed en worden er extra activiteiten georganiseerd.

Boekstart

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Na de geboorte kunnen jonge ouders hun kindje al gelijk in laten schrijven bij de bibliotheek, en daarbij ontvangen ze het mooie oranje koffertje, met gratis leuke boekjes.

Het Hoedenavontuur

Om nog meer plezier te laten beleven rondom een boek, komt h19 speciaal voor de Boekstartmaand een workshop geven bij Theek 5. Een belevings- en ervaringsworkshop met verschillende activiteiten naar aanleiding van drie prentenboeken van Jon Klassen: ‘Ik wil mijn hoed terug’, ‘Deze hoed is niet van mij’ en ‘We hebben een hoed’ Tijdens de activiteiten, die variëren van zingen en bewegen tot creatief, associatief en oplossingsgericht denken, wordt de leesbeleving van de kinderen gestimuleerd.

Meer informatie

De workshop is op 29 juni tussen 11.00 uur en 11.30 uur direct na de Voorleespret, speciaal voor kinderen tussen 0 en 4 jaar en vindt plaats bij Theek5 aan de Torenstraat. Je kunt je direct inschrijven via de link onderaan dit artikel. Nog geen lid van de bibliotheek? Dat kan dan gelijk worden geregeld, gratis voor alle kinderen tot 18 jaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen